siol modem ali je moj ali ne

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
zdaj mam že več kot mesec amis. siolovci še kar niso prišli po modem. 2x sem umes klical kaj naj s tem nardim če je moje al pridejo iskat in noben neve nič vedno rečejo počakajte kak teden.
modeme so mi menjavali po tekočem traku, in ta je bil kaki 12 že. nikoli razen 1x nisem dobil nič za podpisat al pa kaj.

torej je zdaj to moje ali ne? je pa modem skoraj nov 2 meseca star s tistim ptičem narisanim

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nihče ga ne bo prišel iskat. Daj ga na bolho, če ga kdo mogoče rabi. Jaz imam doma 3 kabelske modeme, vse delujoče (pravzaprav ne vem, zakaj jih še nisem pometal stran).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Kot že omenjeno, ti ga nihče ne bo prišel iskat... ampak zadeva tudi ni tvoja (tako da ne prodajat). Ko boš mel čas, ga zapelji v najbližjo telekomovo trgovino..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Kot že omenjeno, ti ga nihče ne bo prišel iskat... ampak zadeva tudi ni tvoja (tako da ne prodajat). Ko boš mel čas, ga zapelji v najbližjo telekomovo trgovino..

Odvisno, kdaj je sklenil pogodbo... Nekaj casa je bilo tako, da je modem bil tvoj... pred tem in po tem obdobju pa je bil SiOLov oz. Telekomov... Pogleda naj v pogodbi, kaj pise...

Ne vem pa, kdaj tocno je bilo to obdobje...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Vse to vem... ampak on je napisal, da so mu že 12 modemov zamenjali in da je ta star dva meseca in da je samo 1x moral nekaj podpisati. To pomeni, da je trenutni modem 100% siolova last (sicer mu ga ne bi vedno znova menjali). Verjetno je imel enkrat vmes celo "svoj" modem in potem je siol spet spremenil politiko in je moral podpisati, da so novi modemi od siol-a (to je tisto, kar je moral enkrat podpisat). Tako si jaz predstavljam..

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

Odvisno, kdaj je sklenil pogodbo... Nekaj casa je bilo tako, da je modem bil tvoj... pred tem in po tem obdobju pa je bil SiOLov oz. Telekomov... Pogleda naj v pogodbi, kaj pise...

Ne vem pa, kdaj tocno je bilo to obdobje...

Nekaj cajta je bilo tako, da si bil vezan na modem za eno leto in je bil po enem letu tvoj (callisto, ganymede, sagem f@st). Zdaj so vsi modemi Telekomovi in bi jih glede na obveznosti iz pogodbe in po logiki morali vrnit, je pa res, da se marsikdaj pozabi na take. So pa bili že userji, ki ga niso vrnili pa se je nekdo vseeno spomnil pri izključevanju pogledat opremo in je na koncu dobil na položnici zaračunan nevrnjen modem.

Da se ne jebeš, ga deponiraš na Mobitelovem centru, oni ti morajo izdat potrdilo o vračilu in si fertik. Brez potrdila ne smeš bit, ker tudi Mobitel pol robe čudežno "izgubi" (beri: potala med svoje kolege in sodelavce).
Telekomovih trgovin več ni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
klical spet in so rekli da morem nest v mobitelov center. ja valda pa še kekse zraven. naj si sami pridejo iskat al pa naj me pisno obvestijo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
S tem, da ga ne pridejo iskat, si manjšajo stroške. Star modem je manj vreden od poti inštalaterja. Tvoj ni, ni pa nič narobe, če ga ne vrneš. Če ga moraš sam vračat, prevalijo svoje stroške nate, kar pa ne rabiš sprejet. Oz zaračunaj potne stroške in naj ti izplačajo ob predaji
grin1.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Minilo je že pol leta odkar smo odj... Siol ter Telekom in preklopli na Amis, malce pajčevinast modem pa še kar leži pod mizo.
evil.gif