SiOL kabelska + računalnik

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Zanima me, če je možno spremljati TV programe s SiOLa preko kabelske (preko optike) na računalniku? Za IP tv vem, tam dela vse normalno na računalniku, zanima me samo kako je s kabelsko?

Kabelska, mislim, da več ni IP ampak je drugi prenos?

Mogoče bi rabil za kabelsko tv kartico za računalnik?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Če hočes okoli 100 kanalov, moraš kupiti tv kartico, ki podpira DVB-C (pri punci doma imajo po celi vasi Siol kabelsko, pa nimajo optike in tam je preko analogne TV na voljo okoli 50 kanalov, kateri pa imajo TV z DVB-C, pa dobijo okoli 100 programov).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Jaz bi ti svetoval Technisat CableStar Combo HD CI [4105/3733]

Uradna stran: http://www.technisat.com/en_XX/CableStar-Combo-HD-CI/352-1292946849658-229/
Cene: http://geizhals.at/321753

S Hauppauge nimam dobrih izkušenj, TV USB ključki (brez lastnega napajanja) pa mi motijo stabilno delovanje drugih USB naprav.
Vzemi Technisat, ti ne bo žal
cool-1.gif

EDIT: ta sprejemnik ima še prostor za CI modul - torej ga lahko uporabiš tudi za sprejemanje kriptiranih programov (Conax na Telemachu ipd).

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
124
Nimam še kabelske ampak jo imam namen naročiti, saj je samo 3 evre zraven na mesec.

Sprašujem ravno zato, če se mi splača naročiti, če bom potem lahko glihtako spremljal tv preko računalnika, kot lahko zdaj. Ob enem pa bi se rešil tudi teh nepotrebnih kablov in tv vmesnika siol boxa. Vprašanje je samo, kaj še s tem izgubim? ... kakovost slike mogoče?

Pri kolegici sem enkrat videl, da je imela kabelsko tv, večina programov je bila malo zasneženih.

kaj pa ta, če se kupi? http://www.mimovrste.com/artikel/2680033325/zunanji-tv-tuner-avermedia-hd-homefree-duet

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Digitalna ni slabša po kakovosti od IPTV, ravno obratno.

Zakaj? Na optiki imajo na IPTV originalne streame. Za DVB-C sicer ne vem... ampak originalne kvalitete izboljšati ne morejo. Kako je lahko torej "ravno obratno"?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
am... osebna opazanja, dvb-c lepsa slika kot iptv (optika), ceprav na slednji naj ne bi bilo stiskanja. zakaj? ne vem, ampak tak pac je
grin1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ste ziher gledali streame, ki niso prekodirani? Ker na optiki je tehnično možno gledati oboje.

Potem igra tu vlogo še kvaliteta sprejemnika, priklopa na TV (analogni, digitalni) in kar je najbolj važno, kvaliteta in nastavitve TV-ja. Isti TV ima lahko različne nastavitve za interni sprejemnik in HDMI/scart priklop.

Ampak načeloma pri digitalnih vsebinah način prenosa nima vpliva na kvaliteto vsebin (če so le-te identične).

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Nimam še kabelske ampak jo imam namen naročiti, saj je samo 3 evre zraven na mesec.

ammm, a ni +5eur doplačila?