Siol box papa posnetki?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.660
113
pri taščici
Pol boxa sem imel posnetega. Hocem pogledat nekaj pa vidim samo dve risanki iz zadnjih treh tednov. Snemal sem se ta teden nekaj. Kdo oziroma kako hudica se je zbrisalo 99% posnetkov. Zakaj se ta dva nista? Otroka dvomim da sta zbrisala, ker nisem nasel opcije delete all, vsakega posebej pa nimata potrpljenja in znanja. (premajhna, razen ce jaz cesa ne vem kar znajo ze v vrtcu.
Se je komu ze kaj takega zgodilo?
Razmisljam da bi mejl poslal na siol pomoc

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Star si ata, star, da te pru-čru lulat pelje...
evil.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Kako pa bi se dali posnetki iz siol boxa presneti na računalnik oz zunanji disk? S kakšnim usb tv tunerjem...? Ker enkrat, ko bo box crknil, izgubim vse kar je posneto.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Kako pa bi se dali posnetki iz siol boxa presneti na računalnik oz zunanji disk? S kakšnim usb tv tunerjem...? Ker enkrat, ko bo box crknil, izgubim vse kar je posneto.

nism ne ekspert, zdele mam začsn box tale ko ma disk not. Ponavadi ko ugasnem čujem kk se neha disk sukat, pa na videz se mi zdi da je navadn 2.5 disk not saj spodi se vidi tud odpre se dat. Verjetno vzames vn prklpis na zunanje ohisje in more delat vsaj če .avi ali .mp4 shranjuje gor.

ugibam.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Zelo verjetno so posnetki na tem čudežu tehnike kriptirani, tako da vprašanje če bi šlo.
Da se pa snemat direktno na PC, recimo MediaPortal podpira IPTV (lahko tud samo backend inštaliraš), nekaj se da tudi z Multicast TV, verjetno obstaja na tone tega. Imaš na spletu cel kup vodičev kako se poštima zadeva.

13. jul 2011
2.677
626
113
ja, kolikor sem jaz, sicer bolj na hitro, raziskoval v tej smeri, so posnetki gor kriptirani.
menda je os zasnovan na linuxu in disk je ext3 (ali ext2) in se da priti do datotek na njem, vendar so kodirane s custom kodeki.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ne bi želel preveč komplicirat (pa niti me znam), najlažje bi bilo, da bi kupil nek vmesnik (konverter) v katerega bi dal hdmi kabli iz siol boxa, na drugi strain pa iz vmesnika usb v računalnik.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.917
113
Bojda jfs fs, s tem da so posnetki zakodirani zaradi drm (digital rights management).
Delajo samo preko (trenutnega) box-a ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.660
113
pri taščici
Saj racunalniki imajo hdmi. Kabel samo v racunalnik vstekas, potem pa nekako pogruntat kako to na racunalniku posnet. Se to da? BMK sedaj ko ni vec posnetkov
10.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Za IPTV na PC je :http://uross-digital-tools.appspot.com/?subpage=multicasttv2_net Še nedodelana verzija, ki pa ne rabi VLC knjižnic.
Kako je s snemanjem ne vem, ker mi verzija zaenkrat ne sede in tudi sicer ne uporabljam snemanja.

Sicer pa dodelana prva verzija MCTV. https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t=8438
Kako zadevo na Siolu uporabljat pa je tudi vse napisano. Če ne drugje pa na Siol forumu.

13. jul 2011
2.677
626
113
Če želimo posnetke iz IPTV arhivirati, je res najbolje snemati z multicastTV ali podobnim programom.
Za posnetke, ki so shranjeni na boxu pa bo verjetno treba snemati z zajemanjem analognega signala - box priklopimo prek analognih izhodov na USB kartico za zajem videa.
HDMI je bil razvit z mislijo na zaščito avtorskih vsebin in so snemalne naprave s HDMI vhodom še vedno redke, čeprav se v zadnjem času stvari premikajo tudi na tem področju in se dobi tudi že android boxe s HDMI vhodom
na primer
http://www.geekbuying.com/item...-BT-339305.html
Če bi to delovalo, ne vem.
Mogoče bi stvar delovala tudi na TV z USB snemalnikom, vprašanje pa je spet, če je potem tak USB berljiv na računalniku.