siol box + media server

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
na siol boxu imaš nek program kjer je ta media server pa me zanima kako to kaj deluje? a to je n amenjeno za streamanju filmov iz računalnika ali kako? ali kdo uporablja to?

EDIT : sem uredil to zadevo, a bi mogoče kdo vedu kako bi predvaju podnapise tukaj?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da potrebuješ en poseben program na pc-ju in potem on preko tega to streama.
je že blo tudi na forumu omenjejo.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
sem mislil, da Siol Box ne podpira DLNA.
Kako ti je torej to uspelo?

drugače pa je program za stream: Serviio

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
ja po navodilih iz siola mi dela, zdej pa edino podnapisov ne predvaja, kaj z tem serviio delajo tud podnapisi?
smile-1.gif

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Kolikor vem so siolovci pred casom dvignili roke in priznali da te kitajske smeti pod imenom siol box niso sposobne predvajati podnapisov preko mreze. In da je za njih konec razglabljanja kaj in kako - ne dela in pika.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Kolikor vem so siolovci pred casom dvignili roke in priznali da te kitajske smeti pod imenom siol box niso sposobne predvajati podnapisov preko mreze. In da je za njih konec razglabljanja kaj in kako - ne dela in pika.
Ne laži in ne zavajaj, če nimaš pojma!

Na Boxu delajo podnapisi preko DLNA serverja! Na NAS strežniku imam nameščen Mediatomb na računalniku pa TVersity. Podnapisi so v isti mapi kot film in enako poimenovani.
Za nastavitev podnapisov na Tversity poglej http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40158&highlight=tversity. Obstaja pa še več tem, zato priporočam malo brskanja.

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
To so navodila za povprecnega uporabnika siolovih smeti ?
Xtreamer naprimer pokaze podnapise po 3 minutak po priklopu....
Za siol smeti naj bi clovek instaliral navidezne serverje in streznike......ma nehaj no ,nima narod casa pol dneva instalirat in iskat tem po netu da lahko pogleda en film preko mreze..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Točno, TVersity je ta program, katerga se nisem mogel spoment.
Tega so mi tudi na siolu priporočal. Samo ga že lep čas ne uporabljam, pa sem pozabil ime.
Ker sem bil malo siten in prepameten za študenta, so me pol iz helpdeska kr s tehniki prevezal, da smo se zmenel:))