siol box daljinec

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
kupil sem drug daljinec za siol box vendar ga ne morem sinhronizirat z boxom, je imel kdo kdaj kak podoben problem?
bonk.gif

klical sem tudi na tehnično podporo pa mi niso znali pomagat

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
V glavo jim ga zabriši. Toliko kot sem jaz preklel to škatlo z daljincev ne vem če je še kdo.

Resno pa svetujem, da poskusi še enkrat vzet baterije ven iz daljinca, počakaj nekaj časa in tudi kakšno tipko pritisni da se sigurno sprazne in nato spet vstavi baterije. Postopek sinhronizacije pa menda poznaš - na boxu držiš tipko na dnu nekaj časa (ne vem na pamet, piše v navodilih - mislim da naj bi lučka 2x utripnila).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Kolikor vem je potrebno siol box sinhronizirat na novega daljinca, vsaj pri S verziji je tako! Maš nekje v navodilih (za siol box) opisan postopek.

Če pa tisto ne deluje je pa lahko daljinec fuč, glede na kvaliteto izdelave verjetno vsak 3ji ne dela!
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot je @japke omenil, da nisi slučajno dobil napačen daljinc;)

IR ima spredaj diodico, če "posvetiš" z njo v fotoaparat boš videl svetlobo. Sveti samo, ko tiščiš kak gumb.
Radijski pa je brez in ne "sveti".

Primerjaj starega in novega daljinca, pa boš tako najhitreje videl.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Novi daljinci dejansko delujejo brez, da izgubiš živce pri menjavi programov.
Drugače je pa povsem možno, da imaš res napačen daljinec...

Johan_R

Zelenc'
21. avg 2012
4
0
1
Jaz sem ga zamenjal (sicer v garanciji) v Mobitelovem centru v CityParku v Ljubljani. Vmesni čas pa so mi enega posodili ...

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
ja dalinca sta oba ista samo ne dela pa da ga j...
smile-1.gif
sicer original daljinec moj je crknil zaradi moje napake, polit z tekočino... tko da ne verjamem da bi mi upoštevali garancijo...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ma v končni fazi - kaj ima to za skrbeti uporabnika? Če sami ne vedo kaj imajo, je njihov problem. Če bi vedeli za razliko med boxi bi pa za serijsko vprašali. Štos je da nimajo pojma kaj imajo in kaj se dogaja. Meni so npr rekli da naj jim po pošti pošlljem daljinec. Brez daljinca sem mrzel, ne dela ama nič, ko pa reklamiraš račun pa dobiš odgovor - mi zagotavljamo signal in nedelovanje boxa ni naša zadeva. Jaz potrpim še mesec, da se izteče pogodba, in grem drugam.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Jaz potrpim še mesec, da se izteče pogodba, in grem drugam.
Ja ni kar tako prekiniti z njimi kot bi si mislil ce si vezan.
Vezan sem se eno leto in ker so mi ukinili 3 programe ki sem jih najvec gledal sem sel do njih da ukinem sioltv....hehe se je nasmejala 150€ morate doplacati za box in se 140€ za predcasno prekinitev.....Pa ji recem kaj potem ce ukinete vse programe sem dolzan se vedno placevat ? Naceloma da je rekla.....
Ne vidim ure da pride ta dan da jih pozabim za vekomaj .

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Jaz potrpim še mesec, da se izteče pogodba, in grem drugam.
Ja ni kar tako prekiniti z njimi kot bi si mislil ce si vezan.
Vezan sem se eno leto in ker so mi ukinili 3 programe ki sem jih najvec gledal sem sel do njih da ukinem sioltv....hehe se je nasmejala 150€ morate doplacati za box in se 140€ za predcasno prekinitev.....Pa ji recem kaj potem ce ukinete vse programe sem dolzan se vedno placevat ? Naceloma da je rekla.....
Ne vidim ure da pride ta dan da jih pozabim za vekomaj .
Od kdaj pa izstop iz naročniškega razmerja ni več proporcionalen s časom do konca vezave?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
V glavo jim ga zabriši. Toliko kot sem jaz preklel to škatlo z daljincev ne vem če je še kdo.

Po TV ali na netu je bilo, da bodo vse daljince RF za BOX S menjali za IR daljince. Mogoče bi bilo tole za povprašat oz omenit na centru...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/ceniki/siol_tv.aspx

SiOL BOX kos 215,00 EUR

Če ima tegale je redna cena 215, potem pa pač odvisno od časa vezave. Sklepam, da ima do konca še malo več kot eno leto, glede na to, da ima 140€ za odplačat.
saj pravim da mi je jasno za siol box
215/24= cca 9 evrov/mesec
150/9je cca 16 mesecev ima torej do poteka aneksa.
Naj poldo še pove zakaj bi moral plačat še tistih 140 evrov.
Je še kaj vzel na aneks?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz sem pred nekaj meseci klical, ker mi daljinec na Siol Box S pri vklopu približno minuto ne deluje, potem pa vsakič po kakšnih 5 pritiskih zopet zmrzne za 10 sekund in so mi rekli, da naj zamenjam baterije. Po menjavi baterij se je obnašal enako, na spletu sem pa tudi zasledil, da je to "serijska napaka".

A ima Siol Box S tudi IR sprejemnik in je prav tako možna zamenjava daljinca?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Saj kolikor vem so težave samo pri Box S z RF daljinci? Sem zadnjič pri žlahti priklipil S, pa so že imeli IR daljinec, je pa tudi vizuelno čisto drugačen.