siol box daljinec ne dela

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
V čem je fora da moram vsake toliko časa resetirat box. Daljinec ne prime več. Preko gsm lahko upravljam. Ko ga resetiram, nekaj ur/dni tednov dela ok, potem pa spet freezne.

13. jul 2011
2.677
626
113
s siolovimi RF daljinci so same težave
pri box-s (Netgem 5200) so bile celo tako hude, da so se potem odločili preiti na IR daljinec

Skander

Pripravnik
14. mar 2011
240
1
18
Nad garažo
Odnesi vse skupaj na telekomov center (box in daljinec) pa naj odpravijo napako, če je še v garanciji.
Imel enak problem in dobil nov daljinec, zdaj dela ok.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem ga imel na garanciji (ene 14 dni pred iztekom). Ja veste vse je v redu (zadeva je res potem delala, čudežno, kakšen mesec). Potem pa mrk. Sem Logitech Harmony 505 usposobil, pa je.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
s siolovimi RF daljinci so same težave
pri box-s (Netgem 5200) so bile celo tako hude, da so se potem odločili preiti na IR daljinec
Ni box-s, tudi garancije ni več če je slučajno samo eno leto. Moram pogledat.
Aha aneks podpišeš za dve leti, garancija pa ?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
E tu, Hanzi? Jest mam Logitecha prijavljenega namesto original daljinca...
Jaz imam isti problem samo kaj mi pomaga Logitech Harmony, če pa je Siolov daljinec na BlueTooth?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Ok samo kako pa naj prenesem vse IR komande v Harmony če pa nimam IR daljinca iz katerega bi skopiral signale?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Skander pravi:
Odnesi vse skupaj na telekomov center (box in daljinec) pa naj odpravijo napako, če je še v garanciji.
Imel enak problem in dobil nov daljinec, zdaj dela ok.
Ali menjajo samo daljinec, ali cel box? Na boxu imam nekaj posnetkov ki bi jih še nekaj časa imel v ”arhivu”. Je okvara daljica ali boxa? Po prebranem sodeč daljinca. Po katerem sistemu pa dela box app na androidu. Ta dela

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Po mojem je problem v daljincu in softwearu boxa. Jaz sem jih skenslal, ker jih imam poln kufer. Imajo določene zadev ok, ampak ko imaš težave se pa slikaj (beri lastnik boxa si ti in nedelovanje ni njihov problme, čeprav si ga kupil pri njih, edini servis imajo oni in nikjer ne moreš kupiti podobne robe, ki bi delovala na njihovem priključku). Zdaj sem hapy
smile-1.gif
, siol pa kar se mene tiče lahko okrog hiše skače (enkrat je že), pa me zlepa ne dobi več.

P.S. - zadnje pol leta sem njihove programe gledal preko podarjenega sagema. Funkcijsko precej slabši od boxa, ampak vsaj dela, box pač ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Jah imam samo star telekomov kabel na voljo. Amis bi lahko vzel, nekateri sosedje vidim da imajo total tv, lani t2 še ni bil možen.
Sicer pa prejle si sposodil drug daljinec (pravzaprav sem box nesel na drugo lokacijo)pa ga nisem mogel spariti na moj box kljub večkratnemu resetu. V čem je Štos? Bi moral še modem resetirat?

13. jul 2011
2.677
626
113
Daljinec v obliki android app dela preko LAN.
Jaz bi se čim prej losal RF daljinca, kot ti je bilo že svetovano.
Za začetek bi si jaz kje sposodil Netgemov IR daljinec Madison2, ki se jih dobi pri box-s (Netgem 5200) - kot sem že omenil, so zaradi težav lani morali RF daljince zamenjati z IR.
Za box (Netgem 8200) Telekom še kar trmači z RF daljinci in uradno ne priznava, da Madison2 deluje tudi na tej napravi, čeprav glede na podatke proizvajalca, bi stvar morala delovati.

http://www.netgem.com/datas/media/1314979741_fiche%20ProductSheet%20N8200-VUS.pdf

Če bo stvar delovala (sem skoraj prepričan, da bo), lahko kupiš Madison2 v teletrgovini

http://etrgovina.telekom.si/katalog/zabavna-elektronika/siol-iptv-oprema/1532/

ali pa se odločiš za kakšno Logitech Harmony varianto, če ga misliš uporabljati še za ostale naprave.
jaz svojega box-s krmilim s takim philipsom
http://www.p4c.philips.com/cgi...=US&slg=AEN

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Jutri se nalimam v city parku pa da vidim....in poročam.
Se pravi se grejo še naprej podobne zgodbice kot adsl brez isdn ne gre.
Box zna sam prepoznati ir daljinec, ali je potreben kakšna ”kljukica” kje?Bi moral imeti pri starših nekega ”univerzalnega” od neke stare tv pa bom najprej s tistim probal.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Po moje bi moral sam prepoznati daljinec, vsaj tako je bilo oglaševano, ko je prišel box ven - da je priložen RF daljinec, da pa lahko zadevo krmiliš tudi z IR.
Zgodbice se pa itak gredo. Ko je nekaj mesecev po boxu prišel ven box-s, so ga opremili le z RF možnostjo, da bi le box imel čim več konkurenčnih prednosti - recimo možnost krmiljenja z univerzalnimi daljinci. Na strani proizvajalca pa je bilo napisano, da ima tudi N5200 možnost IR, tičkoti pri Telekomu pa so molčali, da ima tudi njihov box-s ta sprejemnik že vgrajen, ampak softversko onemogočen. Ker pa so bile težave z RF daljinci preveč pogoste, so se potem odločili, ob nadgradnji, IR sprejemnik omogočiti, uporabnike pa so pozvali, da pridejo še zamenjat lečo na sprejemniku. To je bilo enkrat lani spomladi.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
BOX dela brez tezav z IR daljinci, daljinec od BOXa S (IR) uporabljamo z BOXom medtem ko imam za BOX S Harmonyja. Edino upariti moras daljinec pa bo.