Sinusi

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ma še kdo težave s to nadlogo?
Sicer sama nimam nobenih glavobolov, mi pa zadnje čase sinusi pospešeno delujejo in se mi nos maši, tko da je zjutraj obupno - sluz pa sveža in strjena kri. Diham sicer lahko, ampak me pa moti, da je dihanje rahlo oteženo pa še neprestano slišim svoje dihanje.
confused-1.gif

To se mi zdaj dogaja že kakšne tri tedene, zadnjih par dni pa se je zadeva rahlo poslabšala. V lekarni sem kupila Olynth sprej, priporočila mi je spiranje s fiziološko raztopino, čeprav mi ni glih jasno kako naj si to zadevo spravim not .... predvidevam, da to sproži kašljanje in pa solzenje oči, kot takrat ko nam voda zaide v nos. Sicer je v lekarni rekla, da obstaja neka precej učinkovita zadeva, amapk 25€ za en sprej res ne mislim dajat.

Zanimajo me torej vzroki za nastanek težav in odpravljanje le teh. Hvala za pomoč
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Fiziološke kapljice si lahko apliciraš tako kot vse ostane zadeve, ki niso v spreju. Uleži se na posteljo na hrbet, z glavo pa pojdi čez rob in jo nagni močno nazaj. Potem si vlij kapljice. Ko jih imaš v nosu, naredi nekaj hitrih in globokih vdihov in izdihov, nato pa se usekni. To je to. To je tudi pravi način za aplikacijo ostalih kapljic npr. benil, operil.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Itak. Pa še cvetni prah v zraku itd. Če imaš prozoren sekret (tisti izcedek iz nosu), je res morda vzrok alergija.
V bistvu je temno rumene barve s primesmi krvi.
Bljak
uf-1.gif

Dedno ni pa nič. Sicer nimam nobenih težav, sem pa imela lani v marcu in aprilu čisto iste težave, s tem da sem takrat mela tud bronhitis.

Hvala za pomoč.
LP

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Glede dednosti... Moja mati je imel grozne težave in je bila pred leti tudi na operaciji. Sam pa tudi imam težave.
Sploh pri prehladih, ki se nadaljujejo še kakšen mesec... Bolečine v sprednjem delu glave (čelo), bolečine za očmi,
izcedek pomešan s krvjo, teško dihanje, itd.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Tole se sliši kot gnoj. Če se ti že toliko časa vleče, pojdi k osebnemu zdravniku po napotnico za otorinolaringologa. Je čisto možno, da imaš vnetje in boš dobila antibiotike za zdravljenje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Ko te bo zaradi sinusov začela boleti glava, takrat bo prava kriza. Če imaš pa samo zamašen nos, pa ni panike. Samo fiziološke kapljice pa morda še Operil, po možnosti otroški, ker je blažji. Pa še to ne pretiravaj z njim, da ti sluznice ne skuri. Ker potem lep čas ne boš nič vohala.
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ko glih omenjaš glavobol ... začenjam čutit pristisk med obrvmi.
crazy1.gif
Včeri mi je dala Olynth, ker baje vlaži sluznico in je veliko bolj nežen kot Operil in podobne zadeve. Danes začnem še s fiziološko raztopino pa jutr grem k zdravnici. Upam,da bom v roku dveh dni kul.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Po drugi strani se pa lahko tolažiš, da ko bo postala bolečina nevzdržna, ko ti bo hotelo glavo raznest ali zobe ven pometat, se te bo dobri zdravnik usmilil s kokainskim trakom. Ga nabaše gor, pa ven potegne in ščisti kanal. Kokain na račun zavarovancev. Kaj boljšega?
grin1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Tole se sliši kot gnoj. Če se ti že toliko časa vleče, pojdi k osebnemu zdravniku po napotnico za otorinolaringologa. Je čisto možno, da imaš vnetje in boš dobila antibiotike za zdravljenje.

Za te stvari pa res ni potreben ORL.Če imaš dalj časa težave z vnetimi sinusi boš verjetno morala opravit RTG glave in obnosnih votlin kjer bo tvoj zdravnik presodil kako ukrepat dalje.

Trenutno je stvar zrela za antibiotik in verjetno kak kortiko sprej(Nasonex, Tafen nasal), ker je govora o zadebeljeni nosni sluznici ki že nežno krvavi.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Čisto možno je, da je alergija... Je ravno pravi čas, ker je vse začelo cveteti... Drugače pa lahko na preprost način ugotoviš, če je kaj na tem. Težave so manjše (ali pa jih ni) na deževen dan, ko dež spere alergene...

Glede fiziološke... Če jo imaš v pršilu, jo pravilno vzameš na ta način, da glavo rahlo upogneš (pogledaš svoje prste na nogi), za stisk v desno nosnico uporabipš levo roko, za v levo nosnico pa desno roko. Si pa moraš špricnit v nosno votlino in ne samo v nosnico. Če imaš hudo nadražen nos, te lahko moti samo vstavljanje nastavka v nosnico, špric fiziološke te verjetno ne bo. Je pa nastavek za pršit boljši kot brez, ker ti drugače takoj ven steče oz. se ne razporedi enakomerno. Obstaja pa tu fiziološka v obliki gela, ki počasneje odteče.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:

Za te stvari pa res ni potreben ORL.Če imaš dalj časa težave z vnetimi sinusi boš verjetno morala opravit RTG glave in obnosnih votlin kjer bo tvoj zdravnik presodil kako ukrepat dalje.

Trenutno je stvar zrela za antibiotik in verjetno kak kortiko sprej(Nasonex, Tafen nasal), ker je govora o zadebeljeni nosni sluznici ki že nežno krvavi.
Jutri ob 11h sem naročena, upam da dobim nekaj, ker je zadeva prav nadležna. Zdaj sem spila protibolečinski tablet in čakam,da glavobol popusti, jutri pa komi čakam, da se našopam z zdravili in se pozdravim te nadloge.

Yogi, hvala za nasvet!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Da poenostavim.

Glava te boli zato, ker imaš tako vnete sinuse da pritiskajo na živce po glavi. Ko bodo antibiotska zdravila počistila nesnago se bo tudi vnetje sluznice (in oteklina) zmanjšala - pa bo tudi glavobol prenehal.

Kljub temu da smo že mesec maj daj kakšno kapo ali trak na glavo, če je zunaj vetrovno.

Fiziološko raztopino pa le uporabljaj. najboljše zjutraj in zvečer.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Kljub temu da smo že mesec maj daj kakšno kapo ali trak na glavo, če je zunaj vetrovno.
Maloprej sem uporabla fiziološko raztopino pa moram rečt, da zadevo zlo dobro spedena!
smile-1.gif
Glava me sicer še boli, ker je tableta že popustila.
Me pa zanima zakaj je potrebno nosit kapo/trak? danes zjutraj sem mela en čuden pritisk v ušesih pa me zanima ali je to kakorkoli povezano.

Ta mesec mam pa zdravje čisto v krizi.
crazy1.gif
Komaj čakam, da bom kul.

Hvala ti!
smile-1.gif