Sinhronizacija koledarja Outlook z Androidom

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Pozdravljeni,

odkar je google ukinil googlesync za free gmail userje iščem rešitev, pa še nobena ni obrodila sadov.

V službi imamo outlook in na njem maile in pa koledar z sestanki. Zaradi "rahle" razpuščenosti nekaterih zaposlenih potrebujem sinhronizacijo z android telefoni, da bi na sestanke opominjalo ene 15min do 1 ure pred dogodkom.

ima kdo kakšno preizkušeno metodo ?

Hvala,

Lp M.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Android ima ponavadi že vgrajen client za outlook exchange recimo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Google še vedno podpira CalDAV protokol za sinhronizacijo koledarjev.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Pa ti ves kaj je outlook, kaj je exchange in kaj je active sync?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Pozdravljeni,

odkar je google ukinil googlesync za free gmail userje iščem rešitev, pa še nobena ni obrodila sadov.

V službi imamo outlook in na njem maile in pa koledar z sestanki. Zaradi "rahle" razpuščenosti nekaterih zaposlenih potrebujem sinhronizacijo z android telefoni, da bi na sestanke opominjalo ene 15min do 1 ure pred dogodkom.

ima kdo kakšno preizkušeno metodo ?

Hvala,

Lp M.

Če imate v službi outlook, je ta navadno povezan z exchange strežnikom. S tem zna pa vsak android sinhronizirati maile in koledar.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Pa ti ves kaj je outlook, kaj je exchange in kaj je active sync?

Ne pametuj. Uporabljam točno to kar on sprašuje. Z android telefonom. Brez kakega dodatnega sofrwera...

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
uu .. kul
wink-1.gif

ali obstaja kje kak tutorial for dummies kk to nastavit ?

LP M .

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
aha .. že našu .. bom u pondelk sprobu, pa da vidimo .. poročam !

LP m .

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Dodaš si mail account in tam nastaviš kaj in kdaj naj se sinhronizira.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Vidim, da nekaterin koledar sinhronizira s androidom. Imam note 3, pošta se lepo sinhronizira, dočim koledar se pa ne. Imam na androidu nastavljen seveda z exchange strežnikom.
Mi zna kdo po domače napisat kako to lahko poštimam. Sem v telefonu vse možno probal, pa koledarja ne spravim v pogon.

Hvala

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hmmm, meni dela povsem normalno. Imam pa Exchange server nastavljen.
Če delajo maili in imam tam obkljukano sinhronizacijo koledarja, dela vse takoj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tako je. Poglej v nastavitvah ActivSynca. Če imaš vključeno sinhronizacijo koledarja. Pa tudi v Outlooku imaš verjetno Koledar in Calendar, poglej na androidu, katerega naj bi sinhroniziral

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Cawo imam tudi sam tam vse obkljukano pri sinhronizaciji in če dam mi napiše da je vse sinhronizirano, ampak v telefon pa od koledarja
kar vpišem tam prek PC nič ne dobim. Če napišem prek PC kakšen nov kontakt ali obratno prek androida vnesem nov kontakt se lepo vse sinhronizira. Koledar se pa noče. Zakaj pa ravno koledar ne, pa pojma nimam.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj sem ti napisal, v Koledar aplikaciji poglej, katere koledarje ti sinhronizira. Če ti piše Calendar, ti pa v Outlooku vpisuješ v Koledar, se ti ne bo nič sinhroniziralo. Tudi v Outlooku moraš vpisovati v Calendar, pa bo vse v redu.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Ja hvala za potrplenje. je koledar prav vpisan povsod.
Sicer ne vem, če imam v osnovi tole prav naštimano na telefonu.
V telefonu sem šel na računi dodaj in kliknil na microsoft echange active.
Tam vse vpisal kar gre in posta ter addresar dela.
Sedaj pa mislim, da je caka v tem, da sem dal na telefonu koledar od s-planerja.
Prej mi je google koledar delal, ta račun prel outlook.com pa ne gre prek s-planerja.
V telefon pa nisem nalagal aplikacije za android od outlooka.com.
Sicer za probo ja, tam se je koledar sinhroniziral, ampak nisem pa mogel nastaviti mesečni pogled koledarja ampak samo opomniki so se prikazali
Izgleda, da bom moral pozabiti na ta koledar in iti nazaj na google.

Še enkrat hvala.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sedaj se razumeva. Outlook.com je druga pesem in mislim, da z Exchangom nima nobene veze. Z Exchangom je povezan koledar v Outlooku, ki je del MS Office paketa in tam s sinhronizacijo ni nobenega problema.