Sinhronizacija datotek

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Kako bi najlažje vzpostavil sinhronizacijo datotek, ki jih imam na 2 mestih. 1. so v računalniku, 2. so na dlančniku na sd kartici. Problem je, ker doma urejam datoteke na računalniku, v službi na dlančniku in bi rad vedno na obeh mestih imel najnovejšo različico. Ker kopiranje se mi zdi dokaj zamudno pri takem številu datotek... gre za exelove datoteke...

kak enostaven program?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če daš SD kartico v card reader ali pa jo mountaš kot "removable drive", lahko uporabiš katerokoli orodje za sinhronizacijo.

Jaz uporabljam recimo FreeFileSync. Ime pove vse
smile-1.gif
.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
A da bi pa dlančnik direkt z usb kablom imel prkloplen pa bi se zadeve sinhronizirale pa ne gre?

da jo mountaš je pa kaj že?

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda, samo mora biti vsebina SD kartice prikazana tudi v Raziskovalcu.

Potem pa nastaviš pravila, da se sinhronizira na najnovejšo različico datoteke.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

No fino...

Samo previdno, da česa po pomoti ne zbrišeš (najbolje, da nastaviš: move to recycle bin), kjer lahko še vedno stare verzije potegneš ven iz koša.

Pa uspešno sinhroniziranje!
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Da uporabim kar tole temo...

Kaj pa shranjevanje datotek v "oblakih" brez inštalacije dodatnih programov?
Primer:
doma na PC-ju naredim en fajl. Drug dan pa bi rad do tega fajla prišel s prenosnikom na neki x lokaciji, kjer je net povezava. Na noben računalnik pa ne bi rad nič inštaliral, največ recimo fireftp dodatek v firefox.

Predvidevam, da bi potreboval nek zastonjski ftp prostor?

Ima kdo kak predlog? Placa bi blo vrjetno še 100MB dovolj, če je več pa še tolk boljš;)

siolplac mi ni všeč, ker ne prepiše obstoječga fajla, ampak vedno naredi novega.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Resno Dropbox... potem pa dolgo, dolgo ničesar.

Seamless, fast (~400kB/s upload), cross-platform, revisions... ni, da ni.

Pogojni minus je varnost (enkriptiran je samo prenos, ne pa tudi hramba), ampak to lahko rešiš s third-party programi.

Jaz recimo na Dropboxu shranjujem AES TrueCrypt containter, v katerem so vsa moja gesla. Varno pred vsiljivci, varno pred sesutjem diska.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Morda kdo ve kateri programe je dober za sinhronizacijo datotek iz XPjev na Linux (Ubuntu).
Fajli na XPjih pa so lahko v uporabi v času sinhronizacije. Priporočljiv bi bilo tudi, da se naštima, da naredi sinhronizacijo vsako uro.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj vem, da se že dolgočasno ponavljam, ampak:

Again - Dropbox.

Win, Mac, Linux.

Datoteke so lahko v uporabi (vendar se sinhronizirajo šele, ko se sprostijo). Sinhronizacija je trenutna, torej ni nobene potrebe po nastavljanju intervalov (lahko pa nastaviš, da se v špicah omeji hitrost).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Doropbox poznam in ga tudi pridno uporabljam.

Zanimal me je, ker si želim postavit en računalnik, ki bi skrbel samo za backupe. Postaljen bo v mrežo na Ubuntuju, ostali računalniki so pa XP. Sicer sem že dosti brskal po netu in zadeva sploh ne ni neka velika znanost. Samo nikjer ne najdem če naredi sinhronizacijo ali backup tudi datotek, ki so v uporabi.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
jst za vse sinhronizacije uporabljam robocopy.exe. omogoča sinhronizacijo odprtih datotek.

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Morda kdo ve kateri programe je dober za sinhronizacijo datotek iz XPjev na Linux (Ubuntu).
Fajli na XPjih pa so lahko v uporabi v času sinhronizacije. Priporočljiv bi bilo tudi, da se naštima, da naredi sinhronizacijo vsako uro.

Če boš zadevo poganjal na Ubuntu, lahko uporabiš rsync.