Simulator veslanja

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Zanima me ali kdo uporablja za trening simulator veslanja?
Kakšnega bi mi priporočali, navadnega (s tistimi ročkami na "amortizer") ali magnetnega?
Če pa ga ima kdo doma in se mu samo nabira prah, se lahko tudi za kako prodajo zmenimo.

Hvala za odgovore in lp,
burgy

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Aja, sem se še nekaj spomnil ...
Teža vztrajnika pri magnetnem veslaču, kaj nam pove ta podatek. Do zdaj sem videl da so teže vztrajnika od 2.5 pa do 6kg.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Odvisno za kaj rabiš. Če ga boš uporabljal prvi teden, potem pa ti bo ležal v kleti, je čisto vseeno da si kupiš najcenejšega. Lahko pa si kupiš hudo zverino. Sam sem kar nekaj let treniral veslanje in takrat smo uporabljali simulatorje CONCEPT , ki so sigurno vrhunski simulatorji. Ampak se cene pričnejo pri 1500€.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Glede na to, da dobim magnetnega že za cca. 250€ se mi zdi, da bom kar nekaj takega vzel.
Moram it pogledat po trgovinah, kako izgledajo ti nizkocenovni magnetni simulatorji, da ni slučajno "preveč" kitajski. Je pa tako, če se prehitro naveličam treninga bo šel na bolho, če pa se bom ful zapalil za vadbo in mi bo preslab bo šel ravno tako na bolho jaz pa po boljšega.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Sem šel malo po trgovinah pogledat ...

Tale ponudba za 200€ se mi je zdela zanimiva, vendar sem šele ko sem prišel tja ugotovil, da ni magnetni ampak razteguješ lastiko (dober NATEG v oglasu, kjer nič ne piše ali je magnetni ali kaj drugega): http://www.bolha.com/oglas383471084/alex-veslac

razmišljam, da bi tega za 250€ naročil, če mi ne bo ok, ga pa itak lahko vrnem, samo poštnina bi znala biti draga: http://www.bolha.com/oglas383108217/ostala-fitnes-oprema-topshop-magnetni-veslac-rower-deluxe

Kakšno mnenje ali še ne?

Lp, Burgy

Ima še kdo kakšen predlog

kduh

Zelenc'
29. jul 2010
2
0
1
Kljub temu, da je tema že stara bi tudi jaz prosil za nekaj nasvetov.
Rad bi si omislil fitnes napravo za razgibavanje, pa tudi da malo natreniram mišice.
Ker me delo na simulatorju veslanja veseli in vem da se ga ne bom naveličal, bi kupil enega zase.
Malo sem pogledal naokoli - kakšne so cene, možnosti oz. funkcije posameznih naprav, a ne vem kaj izbrati.
Ne bi rad zapravil pretirane vsote denarja, kljub temu pa bi rad dokaj kvalitetno vadbo.
Torej, kaj priporočate?