Simptomi pljučnice - iti k zdravniku ?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pred 2 tednoma sem bil porazno prehlajen in sem izkašljeval razno svinjarijo tudi iz pljuč... Prehlad je minil, iz pljuč pa še vedno izkašljujem, ampak ni taka svinjarija kot ob prehladu. Vročine ni...

Dogaja se tudi da ko zaprem oči na neko določeno lego kot da imam vrtoglavico...
Iti k zdravniku ali počakat ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
2 tedna okužbe dihal v trenutni vremenski situaciji je "normalno".

Tipična pljučnica pride z vročino ... obstajajo sicer tudi atipične variante, ampak če si prebolel neko nezdravo stanje in se ni poslabšalo je to ok.

Sicer se pljučnica lahko razvije kadarkoli iz obolenja dihal, daljše je obdobje ko ventilacija pljuč ni ok, večja je verjetnost zanjo.

Malo zmerne rekreacije, malo,vitaminov, pa če po enem tednu ne bo ok ali pa bo šlo na slabše je pa zdravnik!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Začetek februarja sem fasal podobno virozo. Trajalo 3 tedne, da so bila pljuča ok. Pa isti pomislek sem imel tudi jaz, da imam pljučnico.....

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Sem bil danes vseeno ambulanti, ker sem vedno bolj odurno kašljal... Me je dala najprej v laboratorij, potem pa sem dobil antibiotik in Sinecod tablete...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Res? Bi bila boljša napotnica za Žale?

Če jih izvidi indicirajo, jih je treba pojest. Vsekakor jih pojej po predpisanem urniku in obvezno vse tablete, tudi če se stanje že vmes hitro izboljša.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
@gasdopodna s temi antibiotiki si včasih narediš več koristi kot dobrega...

Več koristi kot dobrega? Prvič slišim ta izraz.

Ko sem imel jaz pljučnico mi je šlo na bruhanje vsakič ko sem malo globje vdihnil, vročine sem imel 40.5, pa komaj sem stal na nogah. Mislim, da ni neke panike...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jz sem še danes v ambulanti tako kašljal, da je folk samo gledal...
uf-1.gif