Simply policaji in kriminalisti

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Spoštovani!
V skladu z Pogoji uporabe spletnega portala Simply in veljavno zakonodajo, smo odstranili vse vaše objavljene oglase na našem portalu. Razlog za odstranitev oglasov so nepopolni prijavni podatki uporabnika.
Za ustrezne prijavne podatke pri fizičnih osebah veljajo: ime, priimek, naslov, hišna št., pošta in kraj. Pri pravnih osebah pa morajo biti ustrezni naslednji podatki: naziv podjetja, naslov, hišna št., pošta, kraj, davčna številka, matična številka ter podatki odgovorne osebe: ime in priimek.
Vaše oglase bomo ponovno aktivirali, ko uredite svoje prijavne podatke ter nam to sporočite na elektronski naslov info@simply.si.
Lep pozdrav in lep dan naprej, Robi Lorger

Spoštovani!
Ni problema, če ste odstranili oglase.
Mnogi drugi portali takih podatkov, ki ji zahtevate vi, ne zahtevajo. Da ne omenim, da delujejo že mnogo več let, kot vi (Bolha) in so pravzaprav oni postavili neka pravila.
Če se nekdo s svojim portalom na spletu ne pojavi med prvimi, ampak med zadnjimi, in če je ogromna večina spleta anonimna-kar je!, mora imeti ustanovitelj oglasnega portala najmanj tako ohlapne pogoje, kot drugi.
Ne vem, zakaj od uporabnikov vašega portala ne zahtevate še osebne fotografije, EMŠA, davčne številke in še česa? Izgleda, da še boste, ampak potem se ne čudite, da vam bo število oglaševalcev bistveno padlo.
Vsakršni preveč natančni podatki o oglaševalcu (indiskretnost), ali (bog ne daj) preverjanje dokumentov, oglaševalca NEDVOMNO odvrne od oglaševanja.
Še posebej, če obstajajo alternativni portali (z že ogromno uporabniki in ogromno oglasi), ki tega ne zahtevajo...
Če se ukvarjate s spletom, bi omenjena dejstva MORALI poznati!
Avstrijske in nemške portale, kjer za dajanje oglasov ne zahtevajo niti registracije (dovolj je, da vpišeš e-mail), si na spletu poiščite sami. Ni jih malo...
Lp.

Kaj si mislite o (prihajajoči?) policijski državi na spletu?
Je res potrebno, da dajemo vse te podatke?
Kako to, da mnogi spletni oglasniki portali lahko delujejo brez teh neprijetnosti, Simply pa ne more?
Je Simply bolj papeški od papeža?
Ali policija brez naslova oglaševalca (ki je praviloma itak izmišljen) ni več sposobna ugotoviti, kdo recimo po oglasih prodaja drogo?

Sa bližamo policijski državi? Ali le "policijskemu" spletu?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kje je problem, prosim te lepo? Ves, nihce te ne sili, da doloceno spletno stran uporabljas.

Ljudem vcasih ni jasno, da so spletne strani tako kot privat bajte - tam si samo zaradi tega, ker lastnik to sprejema in dovoli, obnasati se moras pa po njegovih pravilih. Ce ti kaj ne pase, hvala za obisk, nasvidenje.

(Pa nimam nobene veze z njimi, da ne bo pomote
wink-1.gif
)

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Problem je v tem, da pravila niso za vse ponudnike enaka. Problem je v tem, da če hočeš prodati kilo jabolk, se moraš za objavo oglasa skoraj sleči in iti skozi skener.

Problem za lastnika Simply-ja pa je v tem, da mu bodo počasi vsi ušli drugam! Si ti pripravljen dajati podatke na vsakem vogalu?

Seveda imaš prav. Nasvidenje, Simply! Za vse čase.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Problem je v tem, da če hočeš prodati kilo jabolk, se moraš za objavo oglasa skoraj sleči in iti skozi skener.
Pa bo menda res v tem problem, kar prodajaš. Ko sem pred leti prodajal neke kmetijske pridelke, je pri prevzemu oglasa za časopis tudi pogledala, kaj imam in rekla: hja za tak tip oglasa pa kopijo osebnega dokumenta. Mislim, da tudi pri salamonovem oglasniku ni bilo drugače in sem moral poslati fax.
Tako da si pri simply mogoče niti ne zmišljujejo in zakon tako hoče. Mogoče boš na bolhi tudi podobno doživel za isti tip oglasa.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Jabolka sem dal samo kot hipotetičen primer.
Gre za različno politiko oglasnikov. Ne morem verjeti, da pravila niso za vse enaka.
Ali da recimo za Bolho neka pravila ne veljajo, za Simply pa veljajo.
In ti zadnji mislijo, da bodo z policijskim odnosom do oglaševalcev preživeli. Ne bodo!

Me prav zanima, če je moralo tistih 150 kurb, ki na Moj oglasnik oglašujejo svoje stvoritve, dati osebne podatke? Ne, ni. Tam je dovolj e-mail in izmišljeno ime, brez naslova....

Na Simply pa bi radi za prodajo prešvicanih, rabljenih čevljev vse podatke.
bonk.gif

Govorim o nesorazmernosti.

Samo eden od tujih oglasnikov, ki ima v primerjavi z slovensko revščino cca. 740.000 oglasov. Ta recimo zahteva le e-mail in password.
nemški oglasnik Kalaydo

Nekateri tuji zahtevajo, kot rečeno, celo samo e-mail.

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
In?

Vsak portal ima svoje pogoje, če želiš sodelovati, jih pač moraš sprejeti. Če jih ne želiš, pojdi drugam.

Kar se pa ti greš, pa je tuljenje v luno, celo zelo otročje je.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Sem že šel drugam. Na Bolho, na Moj oglasnik in na druge oglasnike, ki ne zahtevajo toliko podatkov.

Veš, kaj pomeni beseda popuši? Simply jenamreč popušil. Nihče normalen pač ne bo dajal toliko podatkov, če so na voljo
drugi oglasniki, ki tega ne zahtevajo!

In kot je rekel Softi, zadeva je zrela za informacijsko pooblaščenko. Kazen pa bo (če bo) zaradi zbiranja podatkov v NESORAZMERNO velikem obsegu.
Slovenske veverice zbirajo namreč absoulutno preveč podatkov.

Jutri prijavim.

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
BMK, prijavi jih
smile-1.gif

Ne vem kdo so, ne grem niti pogledat kako pejđ zgleda, sem pa ti hotel namignit, da se brezveze razburjaš in zgubljaš čas, pač greš dalje ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Sem že šel drugam. Na Bolho, na Moj oglasnik in na druge oglasnike, ki ne zahtevajo toliko podatkov.

Veš, kaj pomeni beseda popuši? Simply jenamreč popušil. Nihče normalen pač ne bo dajal toliko podatkov, če so na voljo
drugi oglasniki, ki tega ne zahtevajo!

In kot je rekel Softi, zadeva je zrela za informacijsko pooblaščenko. Kazen pa bo (če bo) zaradi zbiranja podatkov v NESORAZMERNO velikem obsegu.
Slovenske veverice zbirajo namreč absoulutno preveč podatkov.

Jutri prijavim.

ni problem sorazmernost, ampak to, da nima prijavljene

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
BMK, prijavi jih
smile-1.gif

Ne vem kdo so, ne grem niti pogledat kako pejđ zgleda, sem pa ti hotel namignit, da se brezveze razburjaš in zgubljaš čas, pač greš dalje ...

Ne grem dalje. Z izbrisom mojih oglasov in zahtevanjem nesorazmernega obsega podatkov pri registraciji so mi pač stopili na žulj. Ker imam dovolj časa, in ker mi gre na spolovilo, da smo pogosto v Sloveniji "izumitelji" nečesa, kar drugje v Evropi NE OBSTAJA, jih bom prijavil in bodo (mogoče) popušili...

In da, ena oseba lahko zjebe eno spletno stran. Včasih že...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Na to lahko gledaš tudi z druge strani: pri Bolhi te prodajalci ali kupci lahko enostavno nategnejo. Prevarani uporabniki potem iščejo pomoč pri Bolhi, ki jim ne more pomagati - ker nimajo podatkov. Kar je za njih zelo fin izgovor.

Ta stran pa ti lahko v primeru težav verjetno pomaga, saj se ve, kdo kupuje in kdo prodaja. Tudi uporabniki se potem drugače obnašajo, kot če so popolnoma anonimni.

Osebno sicer uporabljam Ebay in še nikoli nisem imel težav, imajo pa vse moje podatke oni in PayPal.

Christian

Zelenc'
20. jun 2011
1
0
1
Lepo pozdravljeni,

slučajno sem naletel na to stran in kot vidim se je pogovor odvijal že lep čas nazaj. Upam, da je še kdo od "akterjev" prisoten. Jaz sem povezan z njimi ker sem direktor. Obvestilo, ki ga je objavil "nekdo" smo poslali ponudnikom storitev, saj predstavljajo oz. nakazujejo tovrstni oglasi "delo na črno", če gre za fizično osebo. Podatke moramo zbirat skladno z zakonom in v konkretnem primeru smo jih morali posredovati tudi pristojnim institucijam. Škoda, da se boste oz. ste se požvižgali na nas in se obrnili na druge, ki se očitno požvižgajo na zakonodajo. Globe, ki so predvidene nas lahko ubijejo, za eno bolho pa so seveda mačji kašelj. "Erikson" pridružujem se mnenju in vprašujem ostale. Se je potrebno skrivat, če nimaš zlo namer? Vsi vemo, da se internet prevečkrat zlorablja in da je več oškodovanih uporabnikov s strani različnih ponudnikov ali posameznikov, ki oglašujejo to in ono, kot pa zlorab osebnih podatkov s strani portalov kot smo mi. Tega si ne moremo in ne bomo privoščili. Bomo pa vsekakor tudi v bodoče brezpogojno upoštevali veljavne zakone in tudi, če to pomeni, da uporabniki zaradi tega odhajajo drugam. Ne pa si zatiskat oči, da z vašim početjem v bistvu podpirate tiste, ki se na marsikaj "požvižgajo".

Lep pozdrav vsem. In še eno vprašanje. Zakaj se uporabniki vedno zatekate na razne portale namesto, da bi nas direktno vprašali. Mi nimamo kaj za skrivat!
Christian Ribič, direktor BuyITC d.o.o. - upravljalec portala Simply.si

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Na to lahko gledaš tudi z druge strani: pri Bolhi te prodajalci ali kupci lahko enostavno nategnejo. Prevarani uporabniki potem iščejo pomoč pri Bolhi, ki jim ne more pomagati - ker nimajo podatkov. Kar je za njih zelo fin izgovor.

Ta stran pa ti lahko v primeru težav verjetno pomaga, saj se ve, kdo kupuje in kdo prodaja. Tudi uporabniki se potem drugače obnašajo, kot če so popolnoma anonimni.

Osebno sicer uporabljam Ebay in še nikoli nisem imel težav, imajo pa vse moje podatke oni in PayPal.

Zdej si pa tko reku,kot da na ebayu ni nategunov
grin1.gif

Povsod so, sploh pa raje dam podatke ebayu, kot pa našim "tržnikom" ki samo iscejo baze podatkov, da ti posiljajo potem miljon stvari pa nevem kaj še vse.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
hjao, ja zato ker bi ti mogu na nekem spletnem portalu dati svoje podatke se bližamo policijski državi. Eni pa res nimate razčiščenih pojmov v glavi da se s takimi bedarijami ukvarjate.