Simobil Unlimited SIM

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ali ne bi bilo bolje, da bi bila SIM aktivna tudi za pogovore?
grims-1.gif

Oziroma da bi imel samo eno GSM cifro in 2 SIM kartici?
Ko nisem na prenosniku, včas rabim tudi kdaj net preko GSMja.
Sej vem da se da na net ampak je plačilo prenosa toliko večje
redface-1.gif

Pa mi je brezzveze skoz menjavat sim. Niti je nikol nimam s seboj.
stupid-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
rešitev je enostavna,... greš v simobilov center in zahtevaš dve kartici ena številka,... doplačilo je hmmm 2 €/mesec
confused-1.gif

tako imaš lahko eno kartico skozi v laptopu, drugo pa v telefonu. aktivna je le ena. menajvo sima plačaš, ko ne potrebuješ spet plačaš menjavo.
dodaj si še katerega od paketov za mobilni internet in težave so odpravljene.

l.p .b

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Pomoje ne bo tako enostavno, ker ponavadi je tako pri teh dve sim karticah, da je samo tista aktivna katera je bila na zadnje povezana z omrežjem, se pravi če bo z laptopom na internetu, bo zasedena linija al kako
confused-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
aktivna je le tista s katero se je naredil zadnji izhodni klic ali pa je bila nazadnje prijavljena v omrežje,...

l.p. b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
varianta je kar uporabna, moraš pa bit dosleden pri tem katera sim je aktivna. najbolje da je naenkrat aktivna le ena kartica,...
l.p. b

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kako misliš aktivna je le ena?
Pol mi to ni rešitev, če sem na netu na laptopu, da se ne morem pogovarjat.
Mi bi blo pa jasno da je samo na eni aktivna povezava na interent.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj ce SIM kartico prestavljas iz telefona v USB modem in nazaj... tudi ne mores naenkrat uproabljat obojega
smile-1.gif
...

Tako da je ta zadeva dobra zgolj v toliko, da ni potrebno menjavat SIM kartice... je pa lahko problem, ce po surfanju z notebookom pozabis iz telefona, kjer je vstavljena druga SIM kartica poklicat oz. naredit nekega dogodka, da jo s tem aktiviras.. ker bo klicocemu pomoje javilo, da je stevilka trenutno nedosegljiva... Ali je mogoce tako, da ko se recimo z USB modemom odjavis, da potem avtomatsko postane aktivna tadruga, ki je edina prijavljena v omrezje?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
V mojem primeru sem puščal komunikator doma prižgan, na UMTS signalu. Za športne aktivnosti sem
si aktiviral drugo kartico in majhen lahek GSM aparat. Dohodni klici so prihajali domov na UMTS, kljub temu,
da sem medtem z drugega aparata klical oziroma pošiljal SMS-e. Mislim, da je drugi GSM prevzel aktivnost le, če sem
ga ugasnil in ponovno vklopil oziroma če je bil sekundarni aparat tudi na UMTS-u.
Moram še enkrat preizkusit. Vsekakor klic ni vedno aktiviral prioritete.

Mimogrede: Vse najboljše!

lp,
Mpix

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Pomoje ni dosti, če se samo odjaviš. Moraš tudi klic narediti(toko da se poveže z omrežjem) s telefonom in je potem telefon dosegljiv, če te kdo kliče.