Simobil - podaljšanje naročnine

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
09.02.2011 mi poteče vezava za paket triZAME. Prejšnji teden sem dobil sms, da si lahko ob podaljšanju naročnine izberem nov telefon. Naročnino imam na pravno osebo, oziroma s.p., vzel bi paket XS podjetni.

Me pa sedaj zanimata dve stvari. Ali lahko predčasno podaljšam naročniški paket in spremenim paket iz triZAME na novi XS podjetni, brez kakršnih koli dodatnih stroškov in morebitnih kazni ali penalov?

Kot drugo pa me zanima, v čem je razlika, če zraven dodam še prenos podatkov. Malo mi je nenavadno namreč, da:
- doplačilo Maksi Plus (3GB) stane 18€
- mobilni internet PLUS (10GB) stane 15€
V čem je tu fora (razen tega, da je pri prvem ena sim kartica, pri drugem imaš pa posebej sim kartico)?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Bom odgovoril nakratko,..150 dni pred potekom vezave lahko vzameš nov telefon in menjaš paket ki je plcljiv,...

opcija plus ti omogoča prenos podatkov plus znižanje cena telefona
mobilni internet plus pa ti omogoča le prenos podatkov

odločitev pa sprejme vsak posameznik,..

l.p. b

hvala obema za popravek,..

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No, takole je:
Imaš opcijo mobilni internet z zakupljeno količino podatkov
imaš paket mobilni internet, ki je samostojen paket s svojo SIM kartico
in imaš opcije PLUS, ki ti nižajo ceno aparata, hkrati pa nato v mesečni naročnini/odplačilu ponujajo tudi nekaj dodatnega zakupljenega prenosa

Kar se tiče menjave paketa: le-ta ni brezplačna, ne zaračuna pa se ti predčasen nakup aparata, če je manj kot 150 dni pred koncem.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Aha, sem že dojel glede interneta. Cena aparatov se kar konkretno zniža. Če vzamem XS-Podjetni + MaksiPLUS, pa vzamem telefon, potem imam verjetno to sklenjeno za ves čas vezave in ne morem vmes ukiniti prenosa podatkov (brez stroškov, kazni)?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če vzamem XS-Podjetni + MaksiPLUS, pa vzamem telefon, potem imam verjetno to sklenjeno za ves čas vezave in ne morem vmes ukiniti prenosa podatkov (brez stroškov, kazni)?
Drugače bi vsak vzel najjači paket za en mesec zaradi cenejšega telefona in ga naslednji mesec spremenil v to, kar mu ustreza glede zakupljenih količin in tarif.

Preveri tri ali štiri različne možnosti in poglej kako se razlikuje cena aparata. Če itak potrebuješ tak paket s temi količinami, potem zakaj ne bi še dobil še aparata po najugodnejši ceni.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ah, malo se bojim vzeti tak obširen paket v celoti z vezavo na 24 mesecev, da se mi potem ne zgodi isto kot trenutno pri Mobitelu. Kjer sem vzel vezavo na 24 mesecev, pol pa mi čez 2 meseca od sklenitve znižajo zakupljenih 1Gb na 100Mb in hkrati še podražijo paket.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ah, malo se bojim vzeti tak obširen paket v celoti z vezavo na 24 mesecev, da se mi potem ne zgodi isto kot trenutno pri Mobitelu. Kjer sem vzel vezavo na 24 mesecev, pol pa mi čez 2 meseca od sklenitve znižajo zakupljenih 1Gb na 100Mb in hkrati še podražijo paket.

Si.mobil zaenkrat ni imel take poslovne prakse
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
V bistvu imaš prav ja. Simobil se izogiba takšnim poslovnim potezam. Sicer pa gre za doplačila k paketu, tako da ti z doplačilom zakupljene količine pa res ne morejo ukiniti.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pa, da še nadaljujem glede izbire telefona. Interesantna mi je Nokia C6. Danes sem jo imel priložnost preizkusiti kakšne pol ure in se mi zdi kul. Pa me zanima, če ta telefon ali kateri drugi njemu podoben (pomeni qwerty tipkovnica, velik ekran) lahko priklopiš direkt na tiskalnik preko recimo usb kabla.

Sicer imam trenutno Nokio e71 in tiskalnik HP DJ450 in se da tiskati z IR povezavo. Ampak IR je počasen.
rolleyes-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V bistvu imaš prav ja. Simobil se izogiba takšnim poslovnim potezam. Sicer pa gre za doplačila k paketu, tako da ti z doplačilom zakupljene količine pa res ne morejo ukiniti.
Si.mobil zamrzne stari paket - cene storitev v paketu redko spreminjajo, nove opcije tudi niso možne na stare pakete. Tako se nekako poizkuša prepričati ljudi na aktualno ponudbo. Ampak poletnega Mobitelovega rezanja in dviga cen pa pri zelenih še ni bilo.