Simobil - menjava Opcije Sporočila

obli

Zelenc'
30. sep 2007
2
0
1
Imam paket S-ZAME in vklopljeno Opcijo Sporočila 101. Sredi obračunskega obdobja sem ugotovil, da bi potreboval Opcijo Sporočila 1001, ker mi 101 sms ne zadostuje. Na moj.simobil.si lahko zamenjam opcijo (to ni paket, se lahko menja tudi večkrat v enem obračunskem obdobju), vendar ne vem, kaj to pomeni cenovno oz. obračunsko. Na 040 info so mi rekli, da se obračuna sorazmerni del cene ene in druge opcije, glede na čas od aktivacije do konca obračunskega obdobja. V bistvu mi je jasno, ampak ... Ker nočem še enkrat klicati na Simobil in vsega še enkrat razlagat ... Ali to konkretno pomeni - če sem točno na sredini obračunskega obdobja in opcija 101 je bila aktivirana točno na dan začetka obrač. obdobja - plačilo 2,50 EUR za prvo opcijo in 4,50 EUR za drugo opcijo in še vedno 101 sms iz prve in 1001 sms iz druge opcije?

Zakomplicirano vprašanje verjetno, ampak ... res mi ni jasno
confused-1.gif
Bojim se namreč, da bom na koncu plačal 5 EUR in še 9 EUR v enem obračunskem obdobju. Ali pa morda 5 EUR za prvo opcijo (pač v celoti do konca obr. obd.) in 4,50 EUR za drugo (sorazmerno za 15 dni, ki še ostanejo do konca obrač. obdobja) ... kar pa v bistvu ni slabo ... Skratka, če kdo zna to razložit, bom zelo hvaležen!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Na 040 info so mi rekli, da se obračuna sorazmerni del cene ene in druge opcije, glede na čas od aktivacije do konca obračunskega obdobja.

Kaj ti tu ni jasno? Sorazmerni del ne pomeni celoten znesek, temveč 1/30 za vsak dan.
Sicer pa, če ti še en klic pomeni tak mentalni napor, potem pusti kot je, da ne boš v dvomih.

obli

Zelenc'
30. sep 2007
2
0
1
MadMitch, ja mentalni napori so huda stvar. Definitivno. Očitno sem že pozabil, zakaj obstajajo forumi.

Sem že zjutraj še enkrat poklical in nimaš prav. Po tvoji računici bi - pri zgoraj omenjenem primeru - vsak lahko za zelo zanimiv znesek (2,50 EUR + 4,50 EUR) prišel do 1.202 sms-jev ... Zanimivo, ne? Tako neumni pa na Simobilu vendarle niso.

Pa lep dan ti želim.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
mal off: 1200 SMSov ne pošljem v celem letu, ne pa v enem mesecu.
confused-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik obli pravi:
MadMitch, ja mentalni napori so huda stvar. Definitivno. Očitno sem že pozabil, zakaj obstajajo forumi.

Sem že zjutraj še enkrat poklical in nimaš prav. Po tvoji računici bi - pri zgoraj omenjenem primeru - vsak lahko za zelo zanimiv znesek (2,50 EUR + 4,50 EUR) prišel do 1.202 sms-jev ... Zanimivo, ne? Tako neumni pa na Simobilu vendarle niso.

Pa lep dan ti želim.

Ti si napisal da so ti rekli sorazmerni delež, ne jaz, sorči. No vidiš, potem vendarle ni bilo tako težko še enkrat poklicati, aneda. Samo da si rešil, tudi tebi lep vikend.