Sim - micro sim - ali se da obrezati

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
V kak center greš, kjer prodajajo telefone oz. naročniška razmerja

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
se da preverjeno, jaz sem si jih prirezal kar sam... cutter sem dobil na ebayu za 5 eur s poštnino vred...

točno takšen kot je na videu v enem od prejšnjih postov

eno pa sem porezal kar z OLFA nožem po načrtu ki sem ga printnil od nekod iz neta... moraš biti edino pazlijv, da sprintaš pravilno razmerje 1:1 (testiraš s standardno kartico)

tukaj najdeš predloge

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Nano-SIM je tanjša od ostalih (0.67 vs 0.76 mm) (vem da sprašuje za Micro-SIM).
Da se tudi "na roke" odrezat, samo je treba malo paziti...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
SIM -> microSIM preprosto odrežeš, praktično vse naokoli do čipa. Začneš pri nasprotnem kotu od tistega, ki je zarezan, odrežeč čisto do kontaktov. Trimaš ostale stranice, dokler se ne vsede v ležišče. V primeru iPhone-a je to simpl, ker ima tray za kartico, tam kjer jo moraš noter porinit, je fino da imaš eno odrezano za "muštr".

nanoSIM: moraš kupit novo. Ni druge.

lp

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:

lp
bonk.gif
Kakšne traparije eni ven mečete to ni res.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jazbsem obrezal v nano sim. Da se vse. Pa tista razlika v debelini tudi ni problem, itak ti gre v tray notri.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:

lp
bonk.gif
Kakšne traparije eni ven mečete to ni res.

Pri nano sim je načeloma tudi čip manjši, tako da tega ne moreš pri vseh narediti...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Jazbsem obrezal v nano sim. Da se vse. Pa tista razlika v debelini tudi ni problem, itak ti gre v tray notri.

Dokler nimas smole in tray ne gre vec ven ...
smile-1.gif
...

Ce ze sam obrezes, je fajn se z brusnim papirjem SIM kartico malo stanjsati ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.615
113
Kolega je obrezal navadno v Nano varianto s tistim kovinskim rezalnikom kartic. Zraven se odreže še del čipa, ki pa očitno ni v uporabi, saj kartica še dela.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:

Dokler nimas smole in tray ne gre vec ven ...
smile-1.gif
...

Ce ze sam obrezes, je fajn se z brusnim papirjem SIM kartico malo stanjsati ...
tray je po robu debelejši od sim kartice par desetink(nimam ravno šublerja pri roki) in tudi vhod je dovolj širok.Tako da ni šel ven zato ker je bila sim predebela ampak po vsej verjetnosti napačno vstavljena ali napačno obrezana in jim je po vsej verjetnosti izpadla v ohišje.
grims-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Res pa je dobro,da malo pobereš robove,da dobro sede noter,ker cutter naredi tako rečeno iglo.
Toda ni pa zdaj treba kar kupit novo kot govori Odisej.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Sem jih že nekaj odrezal iz SIM->micro SIM in tudi micro SIM->nano SIM (ponavadi, ker je bilo treba nekaj na hitro zrihtat), pa zaenkrat nisem imel problemov. Svojo sem šel sicer na koncu menjat za USIM, tako da sem itak dobil nano. Čip je tako al tako bistveno manjši kot kontakti, ki jih vidiš, zato običajno ni problem niti če del kontaktov odrežeš. Mogoče bi bil problem s kakšno res staro SIM kartico ali pa če zafrkneš pri rezanju.

Zna bit pa zanimivo, če se ti res zatakne v trayu. Sem imel iPhone 4ico v rokah, kjer se je zataknila SIMka zaradi adapterja (nano->micro) in sem se kar namatral.