silvester fineus

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Zakaj hudiča je treba delat s tem kršem od programa in se podatki preprosto ne vnašajo neposredno v splet? Spet mi ne najde zavezanca, ne odpre starih obrazcev, nič, jovo na novo skoraj vsako leto.

Se mi zdi, da so samo zato naredili vmesno aplikacijo, da lahko nekdo dobro služi - mi lahko kdo pove en sam racionalen argument zakaj jo rabimo?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Da se gradita socialni dialog in nacionalni interes.
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Super, zdaj mi naj pa še nekdo pove, kako pridem do lanskih podatkov, ker nimam pojma, kam naj grem zdaj iskat vso to papirovje, da pridem do številk, ki jih je potrebno vnest namesto da bi vpisal samo davčno in bi se vse potegnilo iz baze.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Hočem vložiti napoved za društvo in vsako leto znova ugotavljam kaj že moram naredit. V edavkih sem kliknil: DOD-DDPO Obračun davka od dohodkov pravnih oseb

in mi na naslednji strani javi "Oddajanje dokumenta je možno samo z uvozom podatkov iz datoteke (v obliki XML). Več informacij o uvozu podatkov najdete v pomoči."

kr neki...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Oba Silvestra delujeta zelo dobro.
Zakaj tako in ne drugače? Je čisto vseeno. Eden od razlogov je verjetno razbremenitev strežniškega sistema, saj se vsi podatki preverjajo lokalno in potem pošljejo na DURS.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kliči na e-davke , imaš cifro na DURS spletni strani. Je pa zdaj sistem nenormalno obremenjen in jih ima veliko ene brezvezne težave, ki jih sicer verjetno ne bi bilo. Sicer pa mirne živce, hehe....

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Mogoče bo komu pomagalo - fineus shranjuje podatke v xml. Če si letos na drugem računalniku (ti itak nisi), potem skopiraj stare podatke (so po defaultu, če nisi ob inštalaciji popravil lokacije v Moji dokumenti\Silvester Fineus. Kar celo mapo daš na novi računalnik, inštaliraš fineus in mu daš pot do teh podatkov. Moral bi priti do starih podatkov obračunov in zavezancev.

Če pa delaš na istem računalniku kot lani, pa imaš ali pobrisane podatke ali ponastalvljeno pot in ne najde xml-ov s starimi obračuni/zavezanci.

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Zakaj tako in ne drugače? Je čisto vseeno. Eden od razlogov je verjetno razbremenitev strežniškega sistema, saj se vsi podatki preverjajo lokalno in potem pošljejo na DURS.

če nimajo sistema, ki je zmožen pogoltnit 100k vlog v nekaj urah in podat rezultat o pravilno vloženi zadevi, pol pa tud brez veze. in ta offline program so itak ena velka jajca. se gremo informatizacijo, program pa ne dela na linuxu niti macu, da ne govorim o še kakšnem bolj eksotičnem OSu. ali pač? nej dajo servis na web vmesnik, pa bo ok.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Podobne podatke je potrebno še vnesti na spletno stran Ajpesa - tam gre vse on-line tako kot mora brez vseh težav!

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ugotovil napako. Uporabljal sem Silvester fineus namesto pelias.
A bolj debilnih imen niso našli?

Fineus (F - Fizične osebe)
Pelias (P - Pravne osebe)
Se pa strinjam, da izbira imen ni prav posrečena.

Seveda pa lahko uporabljate računovodske programe, ki prav tako omogočajo izvoz na DURS - pa je zadeva rešena.

Ne vem, če ste opazili vendar ta dva programa nista delana le za enostavno uporabo... poleg osnovnega obrazca je lahko zraven še malo morje prilog in vse se navzkrižno kontrolira.

Lahko mi rečete, da sem starokopiten a programoma res nič ne manjka. Bi lahko bila online? Bi. Ali morata biti online? Ne - prej obratno. Offline programi zagotavljajo delovanje ne glede na povezavo (vreme, providerji, ipd.).

Je pa res, da vsem "željam" in zamislim ne bodo nikoli zadostili. Vsak ima svoje interese in svoje mišljenje. Imamo srečo, da nas je le 2mio.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tudi na Ajpesu se vse navzkrižno kontrolira. Kdo ima še kakšne "glasbene želje" uporabi računovodski program, za enostavno uporabo je spletna različica veliko boljša, ne pa da se plačuje še neko firmo za posodabljanje nečesa, kar je že 10 let zastarelo...

Problem povezave? hm... ne spomnim se več pred kolikimi leti je bil to nazadje pri meni problem. Če ne gre preko kabla, gre preko mobilnega omrežja...