Silent Hunter 3 + GWX 3.0 mod

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Se kdo kaj spila podmornicarja? Spil je nor, samo jaz sem lesen za merit.. vedno sfalim za nekaj metrov.. Pa hudic je pol pobegnt.. Mam lepo critical floodings pa lahko samo restartam.. jap.. kisel sem, glede tega se
smile-1.gif

Kako gre vam?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Jaz sem mimo streljal tudi pa ker sem takrat še imel stari komp ki je poleg bolj sopihal kot delal, sem pač nehal
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ves kaj sem nastudiral.. da moras ustaviti podmornico, najleps je, ce dobis 90° kot na ladjo, vprasas weapons officerja za izracune, nastimas, da je una puscica na periskopu zelena [moras prej podmornico pod pravi kot nastimat, glede na bearing tarce], pa pali in upas na najboljse.. ponavadi sem 50% uspesen.. kaksen torpedo pa sfali za 2-3m
jezen.gif

Tako, da ponavadi izstrelim 2-3 torpede na 1 ladjo in potem cakam, na se en clean shot, ko me destroyer opazi in sem jebo jeza
grin1.gif

Je pa tako, cim 1 torpedo zadane ladjo je konec.. preplah v konvoju in ni variante, da se kaj potopis..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aja se to.. Te pa res takoj opazijo, ce imas zunaj periskop in plujes nad 2 vozljema.. tako ustvaris za periskopom prs vode [feather], pa te hitrej opazijo..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vzemi si cajt in veeeeeeeeliko potrpljenja.. a, ko osvojis osnove postane iz minute v minuto bolj zabavno
smile-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.475
1.847
113
na temni strani lune
No zdej ti bom pa še jaz zaupal mojo taktiko.

Če naletiš na konvoj, se prvo prepričaj koliko rušilcev in obrambnih ladij je v njem (prej kot napadeš). Ponavadi imajo trgovski konvoji po ene 2-3 rušilce. Najprej naciljaj njih obvezno, ker čene boš jebal ježa. Ko so rušilci odstranjeni potem pa lahko izpluješ na površino in nalogo dokončaš z topom. Jaz sem sicer vedno streljal sam (z topom) in z njim tako potopil celo cel konvoj, ene 10-15 ladij na enkrat. Konvoj je najboljše napadat ponoči, in sicer od spredaj. To velja za tovorne konvoje.

Če pa želiš napasti konvoj vojaških ladij potem pa moraš imeti peklensko srečo da ti uspe kakšno potopiti in celo odnesti celo kožo.
Ni pa nemogoče. Jst sem tukaj tudi vedno počakal noč, naciljal par največjih ladij, v vsako izstrelil po 2-3 torpedote in nato veselo crash dive na 100m globine, kjer sem vklopil tiho delovanje in manever močno levo ali desno da sem spremenil kot plovbe za 90 stopinj. In nato plul z najmanjšo hitrostjo približno 6-7 ur proč od konvoja.

Zdej za prestrezanje konvoja moraš imeti tudi malo sreče in znanja, ne uspe vedno ko odkriješ kakšnega. Jaz sem se vedno trudil da pridem pred njega oz. na približno 90 stopinjski kot njihove plovbe. In vedi da ko se enkrat odločiš napasti je dobro da poznaš vsaj najbolj osnovne bljižnice na tipkovnici za organizacijo napada, ker tukaj vsaka sekunda šteje.

Glede natančnosti je pa tako, da največ škode povzročiš če z periskopom pred strelom meriš na bočni waterline ladje z čim biližje razdalje. In nato samo vaja vaja in vaja. Kadar enkrat skapiraš kdaj je pravilen položaj za torpedo impact boš imel približno 80% možnost za zadetek z 1 torpedotom.

Drugači no, tole sem jaz igral na SH 4 ampak je tudi 3 ki sem jo sicer igral že kako leto nazaj dosti podobna.

drugači pa vsem virtualnim kapitanom želim
RUN SILENT, RUN DEEP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
uu hud tutorial, hvala
smile-1.gif

Ves kako sem jaz ponavadi delal.. Videl konvoj, pocakal, da pridejo na ene.. kaj vem, pod 4000m razdalje.. in z periskopom meril na najblizjo tarco in jo zaklenil. Imam napol auto aiming oz. nimam manual aiminga.. In se zanasam samo na un rumen trikotnik, ko je na sredini periskopa, zaklenem tarco in posledicno obracam podmornico, dokler se trikotnik ne obarva zeleno.. potem pa pali.. Vec srece sem imel, ce sem toliko casa motovilil, da sem prisel 90° na konvoj kamor pluje in potem spet ista fora. Ce jih pa prestrezem od spredaj, je pa .. kaj vem, malo loterija.. Verjetno ne delam prav?

Nisem pa se probal te taktike, da potopis rusilce, pa pol s kanonom po ladjah.. Pa se to verjetno cisto pod ladjo strelas, da jo cimprej naluknjas in se nafila z vodo, ne? Kaksne towerje nima smisla cilat?

Problem je tudi, ker ne vem napamet postopka torpediranja, malo improviziram, malo po kmecki logiki, pa je, kar je..

Samo ti cim enkrat napades bliznji rusilec.. potem te napade bolj oddaljeni rusilec, pa si hebal jeza, a ni tako? Ker rusilca v attacking runu zadet je tudi loterija..

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.475
1.847
113
na temni strani lune
Hja kot sem rekel, najlaže je napasti ponoči. Sicer pa konvoja ni nikoli dobro napasti s prve ko ga prestrežeš, najprej moraš ugotoviti kje so rušilci in jih praktično napasti takoj enega za drugim (tukaj pride do izraza hitrost in to da točno veš kaj moraš). Če je pa rušilcev preveč oz. ti jih ni uspelo potopiti v prvem torpedo run-u, sledi pač crash dive in maevri izmikanja. Tukej si lahk pomagaš in mal goljufaš z zunanjo kamero, s katero greš na površino in od tam spremljaš gibanje preostalih rušilcev in nasploh konvoja. Ter če se ne pokaže druga prilika, pač počakaš z napadom do naslednjega večera.

Tale igra je pač takšna, da ti vzame ogromno časa in strateškega razmišljanja. Je pa dosti zajebana igra in da jo lahko kolikortoliko dobro igraš ti vzame en kup časa.

Aja pa še moj rekord v SH4 je v eni misiji potopljenih 12 trgovskih ladij (kombinirano srednje in velike) ter 4 spremljevalni rušilci + opravljeni vsi mission objectives primary in secondary.

Aja, pa še moj nasvet, 4 je meni dosti bolj dodelana od 3 in misije ima dosti zanimivejše + ameriške podmornice so bolj zmogljive kot so angleške oz nemške.

Zdej pa vso srečo in čim več vaje. Sicer je pa tudi res da kadar sem jaz postal kolikor toliko dober sem imel za seboj že ogromnih ur preigravanja in mi je postal špil že malo dolgočasen.

LP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pocakas do naslednjega vecera? To pomeni kaj, da plujes vzporedno s konvojem? Samo, ce bos na fulgas plul te slisijo, ce bos pa na 1/5 si pa prepocasen..?

4ka verjamem, da je kul.. samo fali poglavitno - svabi
grin1.gif