Signal kabelskih operaterjev (Lj. območje)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ima kdo kake informacije, kater kabelski ponudnik programov naj bi imel najboljši signal (na splošno).

Ker trenutno imamo analognega od KTV Brinje (mislim da njim 'dobavlja' signal Telemach), pripravlajo pa digitalni način sprejema.
S tem da če greš iz analognega na digialnega prestaviš iz mesečne računice 10.50 EUR na 13 EUR, s tem d dobiš pribl. 60 programov. Za 100 programov plačaš 17 EUR, za HD prejem 21 EUR (+ nakup (180) ali najme sprejemnika 7 EUR/mesečno)

Zdaj pa mene malo mika da bi presedlal na T-2, ker ima trenutno akcijo: internet (10 Mb/10 Mb) + digitlna HDTV (100+ programov) + 2 x mobitel kartica od T-2 = 30 EUR, če vzameš še telefon pride 34 EUR

(imamo od njih že trenutno telefon + internet (optika)...kar znese nekje 23 EUR mesečno + 10,50 EUR za kabelsko + ženini predplačniški mobitel paket kakih 15 EUR = prib. 50 EUR).

Torej...kdo najbi imel najdaljšega?
evil.gif
(beri najboljšega)....signal namreč.

Nekaj sem slišal da naj ne bi T-2 nič spreminjal (kompresiral) signala ....

?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
T2 in UPC imata približno enako kvaliteto, Siol je pa malenkost slabši. Razlika med UPC in T2 je pa v št. televizorjev, kjer bi rad istočasno gledal. Pri T2 in siolu je lahko problem bandwith, če nimaš optike, pri UPC pa ni teh omejitev.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Jaz imam kabelsko tv preko SKYLINE in kabelski internet 4096/768 preko Amisa. Vse lavfa tipi topi.
wink-1.gif

TV je cca 12€, net pa 19€.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Evo takole..zdaj sem si omislil T2-jev paket (HD TV, 2 x mobitel naročnina, internet).....sicer HD TV vmesnikov jim je zmanjkalo
crazy1.gif
, takod sem dobil 'običjanega'....lahko pa delam primerjavo TV signalov

Trenutno imamo KRS TV Brinje, kirpejeme signal od Telmacha...pa lahko rečem da je ta signal boljši od T2-jevega. Enostavno so boljše barve, ter večja ločljivost...ni zdaj ne vem kak razlika, se pa opazi.

Bomo videli, če bo še kaj razlike z HD TV vmesnikom, ker bo le ta priklopljen preko HDMI-ja (trenutno preko SCART-a)....ker tam bo res po celotni 'dolžini' digitalen signal brez pretvajanja v analognega.

O HD programih (bojda jih je zdaj 6) pa poročam ko jih bom lahko gledal.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Barve lahko nastaviš na tv-ju (na novejših tvjih vsak vmesnik ima svoje nastavitve in zato je preko scarta drugačna barva kot pa direktno na tunerju). Resolucija je pa povsod PAL (tako preko scarta kot direktno)... razen, če imaš kje pomotoma nastavljen NTSC (malo nižja resolucija). Zna pa pri iptv-ju tu pa tam biti slabša slika, kar je pa kvečjem vzrok kodiranja (digitalno je pač izgubno).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Pridejo kmalu HD vmesniki pri T-2ju
smile-1.gif

upam ja
grims-1.gif

mikrohard...bojda T2 naj ne bi stiskal ...torej najbi pošiljal direktno naprej kot dobi..seveda to velja za tuje programe, ki so že tako ali tako v digitalni obliki...z našimi pa mora verjetno nekaj 'narediti'.