Sicko

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
je kdo že videl ta dokumentarec?
pa te američani so čist
stupid-1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik kane pravi:
A je kej groznga tko?

Grozno je že to, da imajo domnevni teroristi v Guantanamo zaporu vse ugodnosti zdravljenja, medtem ko se 50 mio američanov boji prehladiti ker so brez zavarovanja....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Si prepričan da imajo? Glede na to da so mnogi zaprti na lepe oči ....

Mislim da je ta film treba tudi malenkost z rezervo vzeti.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Si prepričan da imajo? Glede na to da so mnogi zaprti na lepe oči ....

Mislim da je ta film treba tudi malenkost z rezervo vzeti.
Z rezervo je potrebno jemati vse Moorove filme
evil.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
je kdo že videl ta dokumentarec?
pa te američani so čist
stupid-1.gif
Gledal prejšnji teden. Moore je pač populist, ki v želji po čim večjem prikazovanju črno-belega rad izpusti kakšno dejstvo oziroma film prilagodi po svoji meri, s tem pa ga naredi bolj šokantnega.
shocked-1.gif

Osebno mi je sicer njegov najboljši film Roger and me iz leta 1989.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Dost berem po ameriških zdravstvenih forumih vprašanja dohtarjem, saj nimajo dnarja, da bi šli zdravniku.

Svašta in pol smo mi primitivni v zdravstvu.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Samo res, kot da "plujemo" v kakšno boljšo smer. Sama ne pomnim, kdaj so mi uspeli kaj pozdraviti na "državne stroške". In tudi ljudje okoli mene hodijo k privat (plačljivim) kirurgom, ker so čakalne vrste tako dolge. S tem, da se v naših zdravstvenih domovih in podobnih zdravstvenih institucijah ravna s pacienti kot s smetmi.
jezen.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
mogoče res...
ampak vsaj pri nas ne umirajo na cesti, oz jih ne mečejo ven iz bolnic ker nimajo denarja...no, zaenkrat še ne...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vržejo jih ven.

BTW - Pri nas ne morejo priti na nujno zdravljenje niti če SO zavarovani.

http://med.over.net/klinicne_stroke/onkologija/index.php?pcat=177&stran=1&n=13079

Videl je bolnike, popolnoma izčrpane, ki se borijo za postelje in jih varujejo. „Samo predstavljate si, kako so se bolniki počutijo. Popolnoma razčlovečeni. Kakšen bolnik tudi ni več zmogel vseh teh prošenj za posteljo, za zdravljenje in za pomoč pri ohranitvi življenja", je Tomaž na kratko povzel zgodbe bolnikov ter dodal, "to se je dogajalo in se dogaja še danes."

Pričevanja bolnikov o "prečudovitih" razmerah na tem oddelku:

http://med.over.net/peticije/hematoloske_razmere/pricevanje.php

Tista Moorova lestvica je zastarela - Slovenija je tam še zelo visoko uvrščena.

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ja res je, zdravstveno zavarovanje funkcionira samo v teoriji. Če te ne pobere zaradi čakalnih vrst, je pa po tebi takrat, ko vidiš, da se nobenemu ne da nič delat brez €€€. Prideš na vrsto in te v najhitrejšem možnem času vrže iz ordinacije. Če imaš srečo, je osebje mogoče dobre volje in imajo dober dan, kar lahko posledično pripelje do tega, da:
a) še celo kaj pametnega naredijo,
b) ne naredijo nič, kar posledično pomeni, da ti stanja ne poslabšajo, kar pa tudi ni tako slabo.
grin1.gif

Bi bil že skrajni čas, da se v poslovnih bankah uvede t.i. "zdravstveni" kredit.
tongue-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Zato pa si že kot mladi začnimo rihtati veze v najrazličnejših strokah. Nikoli ne veš, kje in kdaj boš potreboval koga:D

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:

Drugače pa če maš veze , narediš vse takoj, povem iz lastnih in izkušenj drugih, ki jih poznam.

Če pa nimaš, pa umreš. Kljub plačevanju zavarovanja.

Natančno zato je ta lestvica povsem pravilna.

(po mojem mnenju sicer še vedno pretirano optimistična - a žal ne vem, katere države so uvrščene nižje).

Moja familija hodi v AUT.

Ista cena - vesoljska storitev.

Šit je samo v tem, da moramo urgentne reči (in res hude bolezni) še vedno reševati v tej podalpski greznici od kvalitete.

Komaj čakamo, da bo tista svoboda prehajanja storitev (zaradi katere smo baje ustanavljali EU) veljala tudi za medicinsko oskrbo. Ker sem pa realna pa vem, da še dolgo ne bo - ker bi 80% pacientov takoj zbežalo v tujino. Skratka - umetno zadrževanje molznih krav (pacientov) tu.

Škoda. Vsem bogovom v belem bi zelo koristilo, če bi se enkrat za spremembo morali boriti za to, da pacient pride prav k njim.

Edit - Ko že zbiramo vsa čudaštva našega najboljšega zdravstvenega sistema...

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071002_3106681.php

Bistven je naslednji odstavek: "Odvetnik zakoncev Šilih Bojan Grubar je ocenil, da Slovenija noče priznati strokovnih napak zdravnikov. Kot je izpostavil, je že Evropsko sodišče ugotovilo, da je postopek ugotavljanja napak v nasprotju s pravnim redom Evropske unije. Po njegovih besedah se na ta način v Sloveniji zelo grobo kršijo človekove pravice."

Najbrž je tu del odgovora, zakaj imamo pri nas daleč najbolj nezmotljive zdravnike. Škoda. Če bi vedeli, da lahko za napako tudi konkretno odgovarjajo (slaba vest ni glih pretirano zanesljiv mehanizem odpravljanja takih problemov), bi se sem in tja drugače obnašali.

Nazadnje urejeno: