šibek fleš?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
OK, potreujem pomoč
crazy1.gif

Imam FUJUFILM FinePix S5800 in SONY ALPHA 100.
Medtem ko ima prvi odličen flesh, z drugim ne morem narediti dobre slike niti podnevi v sobi, ker so vse fotke pretemne. A je mono, da je fleš tok slab? .. Ker, cenovno gledano je drugi dosti dražji, ampak se po flešu ne more kosati s prvim
frown-1.gif

Razen to, da kupim dodatni fleš, a je še kakšna nastaviten na Sony-ju? Sem namreč čisto nov uporabnik tega drugega fotkiča
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne verjamem, da bi bil vgradni dslr fleš tako šibak...mogoče ima pač malo slabo merjenje svetlobe in podosvetljuje, Kompenziraj fleš na recimo +2 EV pa poročaj potem...je pa res, da se pri dslr načeloma splača kupit zunanji fleš, se ti odpre čisto nov svet...odboji svetlobe od stropa sten, fleš postaviš na neko mesto izven osi fotkiča itd...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ni problem v bliskavici pri A100 (razen, če je pokvarjena), morda bi se bilo pametno nekoliko poglobiti v navodila, ali pa za začetek in preskus resetirati aparat na tovarniške nastavitve (tretja stran ikonice s ključem), potem pa narediti par posnetkov z nastavitvijo na 'auto'.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
če slikaš s flešem definitivno kupi zunanjega. neboš niti 1x pogrešal vgrajenega

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sem resetiral fotkiča. Se mi zdi, da je malenkost malenkost bolje.

Ammm . 2 EV? .. Od začetka hihi O fotkičih nimam pojma. A so tale navodila kje v pdf na netu?

Do zdaj sem namreč uporabljal zgolj in samo "auto" ..

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
flash compensation

Levi gumb na zgornjem delu aparata ( glej sliko ) postavi v položaj za nastavitve fleša ter v meniju, ki ti ga odpre, nastavi kompenzacijo. Nastaviš lahko kompenzacijo v vrednosti od -2.0 EV do + 2.0 EV.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Predno se lotim tvojega nasveta, prilagam razliko med flešem aobeh fotkičev:

Sony
dsc08052.jpg
[/URL]

FujiFilm
dscf12111.jpg
[/URL]

Ampak tile dve zgledata še dobro. Mogoče zato, ker je dosti svetlobe. Ampak se že tu pozna razlika. Zunaj deluje Sony pa super.

..

.
..
.
....

Po nastavitvi na 2+, deluje pa pošpolnom adrugače .. svetleje
grin1.gif

dsc08054.jpg
[/img]

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Hvala!
zmaga.gif

Danes sem slikal z igranjem s tistim EV od -2 do +2 in so slike izpadle dosti bolje.

Preberem še navodila, da ne bom spraševal takšnih "gluposti"
redface-1.gif

BTW, ker nabavil tega Sony, prodajam zdaj FujiFilm FinePix S5800 za pol cene novega (star 2 leti). Več v oglasih.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
evo, ti sam strica stiebra vpraši, on je ibrkul.
smile-1.gif
Ostali so ti pa povedal še tisto, kar sem jaz pozabil. In sicer, da lahko da imaš pogrešno nastavljen fotkič. Recimo merjenje svetlobe, ali pa karkoli, Ne spoznam se na sony dlsr kaj dosti.