Si.mobil, Nokia 6630 in nedosegljivost

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
zivjo
Zadnje leto se mi pogosto dogaja da sem nedosegljiv sredi mesta. Kaže polno omrežje, a čez trenutek dobim sms, da sem bil nedosegljiv v času klicanja.
Zdej a je to krivo omrežje (zamenjam operaterja) ali pa telefon (5 let, večkrat je že padel po tleh).

Hvala

lp

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če imaš možnost za nekaj dni zamenjaj telefon, da vidiš kako se tam obnaša vse skupaj - v kolikor je popolnoma isto, je definitvno S! krivec, kar pa zadnje čase, če malo bolj podrobno spremljaš forum, ni nič novega oziroma je to že kar stalnica pri S!....

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
zakajaltersuxu
Jaz imam novejsi telefon in mi dela enako. Punca ima 1 mesec staro Nokio in ji dela enako, Prijateljica ima 3 mesece star SonyEricsson in ji dela enako. Ko se je meni to zacelo dogajati, ko sem presel k Simobilu, sem klical na center in so me na vsak nacin hoteli prepricati, da je kriv moj mobilni telefon. Seveda mislim, da temu ni tako, predvsem po tem, kar preberem tukaj na forumih, kjer veliko Simobilovih uporabnikov (vkljucno s teboj) opisuje enako tezavo.

Ze v temi "Novo pri Simobilu), se je ravno cca 14 dni nazaj vila debata, kjer je nekdo od zaposlenih omenil, da je verjetno telefon zanic. Sam sem sicer rekel, da potem Simobil prodaja res zanic robo, glede na stevilo uporabnikov in razlicnih GSM aparatov, kjer se to dogaja.

Sam sem se spekuliral, da se to zgodi verjetno takrat (ampak to je laicno mnenje), ko GSM zamenja bazno postajo (kar se pri Simobilu konstantno dogaja) in v teh nekaj sekundah je telefon zgleda nedosegljiv za tiste, ki te klicejo. Ne vem, ce je to res, vendar dalec od resnice verjetno tudi nisem.

p.s. vsem tistim, ki bodo zaceli, da imam zato pac manjsi racun itd ... -> TO NI IZGOVOR!!! Omrezje mora delovati BOLJSE!

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak zanimivo je, da se to ne dogaja vsem... Jaz recimo s tem nimam nobenih problemov... oz. sem in tja se zgodi... ampak sem in tja se zgodi tudi na drugem mobilniku z vstavljeno Mobitelovo stevilko...

Izgleda je problem mocno odvisen od podrocja, kjer se gibljes... in tam kjer se jaz gibljem (vecinoma okolica Kranja, Medvod, Ljubljane, sem in tja tudi Koper in okolica... pa MB in okolica ... slednje redkeje ... ) se to izgleda ne dogaja pogosto ...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
No, jaz se gibljem po Postojni (center) in to se redno dogaja....

Telefon mi preklaplja iz bazne postaje v Postojni, na Prestranek, celo Razdrto je enkrat pisalo...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
To sklepam po napisu, ki mi ga izpise na zaslonu telefona

Ce mi npr pise Prestranek mislim, da verjetno nisem povezan na Postojno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Isto se sicer tudi meni dogaja, drug telefon in Mobitel omrežje. Velikokrat je zato, ker sem takrat na mailu ali berem (torej je povezava podatkov aktivna), kar nekajkrat pa tudi kar tako. Se mi zdi, da tudi Mobitel vedno bolj štrajka na tem nivoju. Tudi klice moram vsaj 2x tedensko ponovit, ker vrže ven.