Si.Mobil -> obracun podatkovnih storitev

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Imam paket z zakupljenim volumnom podatkov 1GB. Po mojih evidencah sem porabil cca 900MB, po Simo pa 1,3GB.
Kaksne obracune ste dobili ostali??

Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Oboje, oboje. Zanimivo je se, da mi dolocenih dni dostopa do neta sploh niste dokumentirali- kot da nisem bil na netu (cca 14 dni!!!).
Pritozbo sem sicer napisal, vendar ze razmisljam o slovesu, ker ocitno nekaj ne stima.
Podoben lapsus se je dogajal v letu 2006. Razlika med vasimi in mojimi podatki je bila cca 30%.

Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Z DU Metrom. Istocasno sem sel na SI.Asistenta in exportiral iz le-tega prenose oz. tabelo v excel datoteko.

V tej izvozeni datoteki je bilo do volumna 1GB se in se rezerve, nakar se v drugi polovici obracunskega obdobja pojavi enormna poraba, ki je naenkrat presegla 1GB.

Da dopolnim: ravno gledam (14:20) podatke prenesene vceraj 2008/02/03) pa se niso zabelezeni- da crknes.
Tudi klici na govorni naroc. stevilki opravljeni danes do 09:30 se niso zabelezeni. Prehod na novi obracunski interval?? :))
Lp

Kako je pri tebi??
Lp

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Z DU Metrom. Istocasno sem sel na SI.Asistenta in exportiral iz le-tega prenose oz. tabelo v excel datoteko.

V tej izvozeni datoteki je bilo do volumna 1GB se in se rezerve, nakar se v drugi polovici obracunskega obdobja pojavi enormna poraba, ki je naenkrat presegla 1GB.

Da dopolnim: ravno gledam (14:20) podatke prenesene vceraj 2008/02/03) pa se niso zabelezeni- da crknes.
Tudi klici na govorni naroc. stevilki opravljeni danes do 09:30 se niso zabelezeni. Prehod na novi obracunski interval?? :))
Lp

Kako je pri tebi??
Lp

To sem tut jst opazil da niso obračunal klicev..jst sem danes pred 9.30 klical na stacionarni telefon in mi sploh niso obračunali...
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
trenutno stanje res ne dela zaradi menjave obračunskega interval in preverjanj v zvezi z njim,...

l.p. b

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Imam paket z zakupljenim volumnom podatkov 1GB. Po mojih evidencah sem porabil cca 900MB, po Simo pa 1,3GB.

Lp
Simobil ima obračunski interval za prenos podatkov 10 kb, medtem pri mobitelu 1 kb

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
nasplosno sem mnenja, da ima simobil drazje prenose podatkov, ce ne zaradi drugega ze zaradi 10kb obracunskega intervala...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Tako na brzino odgovarjam obema: ce seja traja (in pri takih paketih kot so 100MB, 1GB,..) zagotovo traja v velikosti/volumnu nekaj MB, potem je vseeno o kakem obracunskem intervalu govorimo.

Lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Tudi jaz sem imela tak občutek, kot da simobil zelo hitro šteje. vsekakor je na prvi pogled zgledalo, kot da simobil za isto stran prenese več podatkov kot mobitel, pa ne govorim za male prenose kot je pregledovanje pošte na pol ure (ko ni novega maila, povezati s predalom se pa vendarle mora), kjer je simobil do več kot 5x dražji, ampak kjer se prenese par MB in tistih dodatnih potencialnih 9kb ne bi smelo biti problem (razlike je bilo pa več)
Ne vem no, tak občutek sem imela, poleg tega je dostopnost mobitelovega UMTS/HSDPA toliko boljša, da raje njemu plačujem za paket. simobil ima res poceni klice potem se pa počasi konča.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Lp
Jaz sem imel dve leti in pol VMMC 500MB - dvakrat se mi je zgodilo,da sem sel preko porabe-enkrat malo,drugic "malo" vec
tongue-1.gif

Oboje se je zgodilo po nadgradnjah kartice-DU meter in Vodafone aplikacija na compu sta kazali pol manj kot je bil sestevek na racunu
13.gif

Prejsni teden sem vse skupaj odjavil-pa ne zaradi nezadovoljstva-prikljucil sem xDSL
smile-1.gif

Na terenu je pa tako ali tako dovolj odprtih mrez
cheer.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
saj do neke mere vas razumem a vseeno ne vem zakaj je moja testna kartica vsaj pribljižno natančna (če zanemarimo zaokroževanje 10KB),... Sklada se z merjenjem na centrali in pribljižno s števcem na kartici,...
govorim za edge kartico in unlimited (5GB).

morda bi moral menjat na expres kartico,...

l.p. b

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Od prijatelja vaša ekpress kartica dela odlično(HSDPA) po večjih mestih. Pa še zelo hiter prebos podatkov je.
Vem pa da je rajši pri vas vzel kartico, ko se je za to odločal.

lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Lp
Jaz sem imel dve leti in pol VMMC 500MB - dvakrat se mi je zgodilo,da sem sel preko porabe-enkrat malo,drugic "malo" vec
tongue-1.gif

Oboje se je zgodilo po nadgradnjah kartice-DU meter in Vodafone aplikacija na compu sta kazali pol manj kot je bil sestevek na racunu
13.gif

Prejsni teden sem vse skupaj odjavil-pa ne zaradi nezadovoljstva-prikljucil sem xDSL
smile-1.gif

Na terenu je pa tako ali tako dovolj odprtih mrez
cheer.gif

Naj me koklja brcne: pri njihovem obracunu obcasno nekaj ne stima! Merodajnost gor ali pa dol.
Lp

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Za prenos podatkov je daleč najbojlša varanta Mobitelova (tako glede pokritosti, kakovosti in cene), vendar tudi ta še ni taka, kot bi morala biti.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Edi, razmisljam v tej smeri. Sta pa dva hakelca:
1.vezava pri zelencih in
2. pogoj pri rdeckarjih, da moras imeti tudi narocnino za govorne storitve.

Lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
marburg, jaz sem na istem in tako sem končala z dvema telefonoma in ugotovila, da kljub 2 naročninama bolje in ceneje pridem skozi. ceneje, ker večinoma sogovorniki na simobilu in tudi zaradi tega, ker me moti obračunaki interval za prenos podatkov, "preveč" prenešenih podatkov, slabša dostopnost in nasploh dražji kb. tako se mi ne bi splačalo vzeti nobenega paketa, ker ne bi mogla biti sigurna ali bo normalno delalo ali ne, občasna povezava (neizogibno) pa bi me drago stala. zato zraven plačujem še naročnino na itak paket in seveda se tudi potem z mobitelovci ceneje pogovarjam, kot če bi bila samo na simobilu. simobil mobitelu kar se tiče prenosa podatkov ne seže do kolen.