SHUTTER ISLAND (Zlovešči otok) ????

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Gledam.........ko je konec..........POJMAAAAA NIMAM KAJ IN KAKO IN KDO ??????

bonk.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Joj js si ga ful želim ogledat, pa nism najdla še časa... Kok sm vidla trailer, mi je zgledal zanimiv??

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Gledam.........ko je konec..........POJMAAAAA NIMAM KAJ IN KAKO IN KDO ??????

bonk.gif

Pač film tipa Six sense.
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlaga: Dicaprio je nameščen na otoku kot bolnik, ker se mu je zmešalo potem, ko je žena utopila vse tri otroke. Ampak je v glavi še vedno prepričan, da je policaj. Izmisli si celo novo ime, pod njegovim pravim imenom (Andrew) pa si izmisli piromana, ki je zažgal blok, kjer je bila njegova žena (čeprav je v resnici stanoval ob jezeru). Zato da bi ga zbudili iz fantazij začnejo vsi na otoku igrat njegovo igro - njegov osebni psihiater začne igrat novega partnerja, skupaj pa preiskujejo izginotje neke pacientke s imenom njegove žene, ki je utopila svoje otroke. Na koncu je ugotovil, da je res bolnik na otoku in sprejme, da je ubil ženo. Ampak kot se vidi čisto na koncu, se spet umakne v svoj namišljen svet, zaradi česar bo moral na bolj drastično zdravljenje (lobotomija, elektrošoki...).

Aja, zdravnica v votlini je tudi plod domišljije.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Jap ni glih to to, smo že videli dosti filmov s takšno tematiko, je za doma pogledat, kino pa nevem glih, se mi je preveč vlekel pa te že vse boli, pa WC kliče,....

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
pismo, to pa moram pogledati, čeprav mi di caprio kot igralec ni niti najmanj pri srcu.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Film ga res seka ane
grin1.gif

Za moje pojme si konec lahko razlagaš na 2 načina....tak, da je bv tuhtat kaj je res... čeprav ti da mislit
grin1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Ja ubistvu (glej belo)
lahko si predstavljaš, da so ga oni mentalno zjeba li in, da se je na koncu samo "vdal" v vse skupaj, lahko pa je tak konec, kakor so ga že ostali opisali, moje mnenje no

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni možno, da so ga mentalno zjeb..., se vse sklada v zgodbo, ki jo razkrije na koncu glavni psihiater. To pojasni tudi zakaj se pravzaprav celi film ni srečal s upravnikom ampak samo s vodjo psihiatrov, zakaj mu niso pokazali kartotek, zakaj so mu odvzeli orožje na začetku (kao nek izmišljen člen)...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Prikaz globalne manipulacije s strani medijev.... Kaj je res in kaj ni? Kaj je režirano in kaj ne?
Trust no one...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Twist bi bil lahko bolje prikazan. Na tak način, da ti vzame dah in gledaš z oprtimi usti film...tega pa ni bilo.

Vseeno dober film. Na sredini se je začel edino malo vlečt.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Močno priporočam, da si pogledate film še enkrat. Jaz sem ga danes...in mi je ratal eden top filmov.

spoiler:
Ko gledaš drugič in veš, da gre za "igro" vseh zaposlenih čisto drugače dojemaš film. Točno vidiš namige, vse živo vsako minuto.
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Za konec filma imam jaz se eno razlago:

Zadnja scena, tista, ko ga peljejo na lobotomijo... zakaj je pa drugo vprasanje - ali je v resnici spet "padel" v svojo drugo persono (kar mislim da ni), meni se zdi - glede na besede, ki ji rece - da se na koncu zave, da ne bo nikoli ve "zdrav" in "normalen", in da namenoma rece svojemu psihijatru tisto, za kar so mu povedali da lahko sledi samo se lobotomija - ker noce vec ziveti sam s seboj/v svoji glavi.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tu sta res dve razlagi in vsak si lahko razlaga po svoje:

Andrew’s memory comes back and he makes peace with his past, but later he appears to have a relapse and Cawley is forced to lobotomize him. Before the surgery is performed, Andrew asks Dr. Sheehan if he thinks it would be worse to live as a monster or die as a good man, leaving it unclear whether he had a relapse or is feigning delusion in order to have a permanent escape from reality. The film ends with an ambiguous shot of the lighthouse.

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
ksz

Samo nekaj mi ni jasno....jupol.... ta upravnik al kaj je že na koncu vpraša DiCapria, če je v svetilniku videl kakšne sobe, kjer delajo poskuse na ljudeh itd. ampak na koncu ga pa peljejo na lobotomijo. No saj mu je to pač ta upravnik razložil, da če sedaj ne ugotovi kaj je res, da bo moral to narediti ampak a ni potem dejansko imel 'Teddy' prav ker pač izvajajo te operacije?