sharan zadnje zavorne čeljusti (sharan)

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Mogoče veste, kdo obnavlja zadnje zavornje čeljusti (zariban sistem za ročno zavoro)... Baje to obnavljajo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Kako to mislis zariban?
Lokacija?
Na vicu imas dva "ssoseda" ki mogoce o tem kaj vesta(za pedzojem tam pri sparu)

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jah k ročno zategnem, morm z pajserjem losat? Mehanizem za ročno na čeljustih je zaribal... Na ebayu sem vidu da prodajajo fabrško obnovljene...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Losas s pajserom kje?
Si kaj avto pral pred kratkim bolj "podrobno" pa ti je kje voda zmrznila?
Letnik vozila
imas diske/bobne

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
mehankar je reku, da to z časoma zariba... Drgač letnik 2001, 1.9 TDi AUY...

na zadnjih čeljustih sta dve ušesi, kamor gre zajla za ročno in tist narazem dam, da nazaj skoč... (na obeh straneh)..

caliper-reman.jpg

tam kjer je vzmet...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Ti si dal sliko komplet zavorne čeljusti ki se uproablja tudi za klasične zavore. Če se ti pri normalnem zaviranju cilinder ne zatakne potem je krivda samo na tečaju kjer zajla pride na čeljust oz. na vzmeti ki jo vrača v navadni položaj. To stvar lahko podreš sam ali pa pelješ na katerkikoli servis pa bi moral znat razdret.

Če ročno zategneš ali kaj čutiš na zavornem pedalu? Ko se ti zatakne, ali zavorni pedal deluje normalno? Če ja, potem je pomojem samo manjši problem ki ga (vsaj začasno) reši malce masti na pravo mesto.

Sicer lahko obnoviš celotno čeljust, samo če je ostalo ok (ti ne blokirajo zavore) nima smisla.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sicer se en jebeštrga spoznam na avtomobile..

stvar je taka, ko zategnem ročno in jo potem spustim, ročna še kr drži in moram potem z pajserjev dat v prvoten položaj.. Brezmze zadej pa delujejo BP, samo ko ročno zategneš ne spusti..

Serviser mi pravi nove čeljusti, sicer mi jih je enkrat namazal, pa je blo hitro isto...... Glede nato da te čeljudsti niso pocen (menjati bi moral obe), sprašujem če kdo to obnavlja, ker jih je na netu polno fabric refurbish... Problme je samo ta, da jih morm jest gor poslat oni pa meni obnovljene..

Zato sprašujem, če jih kdo kle obnavlja...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Ne vem niti koliko se splača obnavljat, že menjava prašnih gumic in zavornega cilindra (če pušča) pride blizu cene nove komplet čeljusti.

Če imaš samo težave z ročno je očitno celoten del zavor OK, zatika se samo mehanizem ročne zavore (če bi dobil samo ta del bi se verjetno splačalo). A to ti na obeh kolesih blokira?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja čudno na obeh, bremze kot take deluje BP... Sej pr mojmu mehaniku sem dobu dvoumen odgovor, mogoče pa so zajle zaribale???
Drgač pa ena nova čeljust stane okol 160€ obnovljena pou manj...

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne vem niti koliko se splača obnavljat, že menjava prašnih gumic in zavornega cilindra (če pušča) pride blizu cene nove komplet čeljusti.

Če imaš samo težave z ročno je očitno celoten del zavor OK, zatika se samo mehanizem ročne zavore (če bi dobil samo ta del bi se verjetno splačalo). A to ti na obeh kolesih blokira?
Razdrt, očistit, namazat

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
ja čudno na obeh, bremze kot take deluje BP... Sej pr mojmu mehaniku sem dobu dvoumen odgovor, mogoče pa so zajle zaribale???

Ja ampak pri naših majstrih se pri obnovi zamenja samo tesnila, prašne gumice (po potrebi še sam cilinder/bat če dobi prevelik luft) .. vse ostalo pa samo razdre in namaže ter sestavi nazaj. Nisem še zasledil, da bi kdo menjal tako kot imaš ti zgoraj na sliki opisano (torej da se dejansko večino mehanskih delov menja).

Sej zajle lahko preveriš če pogledaš ali se premikajo ko mahaš z ročno (aja ročica ročne dela BP? ali se tam zatakne?).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
to dol poberi na kakem polomlenem avtu. jaz sem pri enem mel poškodovan navoj pa sem tako čeljust dobil za 50eur

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik reality pravi:
nkol ne veš... samo če zaštekajo bo peš dam pršla... z otroki vred
smile-1.gif
ne, z avtom, zadej bodo gume pa malo bolj kvadratne oblike:)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik reality pravi:

saj za ta denar jih bos dobil tudi v sloveniji, pa ti ne bo treba posiljat celjusti v anglijo ...