Odkar sem moj Galaxy S nadgradil na JP7 in nato na JPU, opažam, da se mi v ozadju podatki noro izmenjujejo. Danes ponoči npr. je bil telefon na polnjenju in priključen na Wi-fi, pa se mi je preko 2G (3G imam off) downloadalo 6MB nečesa in uploadalo 3MB nečesa. Hkrati se mi je še preko wi-fi downloadalo 3MB nečesa. Ta mesec mi je skurilo že 250 MB, prejšnje mesece sem pa prišel do 70 ali 80 MB, ker sem večino časa na wi-fi. Programe imam iste kot pri prejšnjih firmwerih in pri programih, ki gledajo na internet (vreme, novice) to omejeno na vsako uro. Edino mail imam nastavljen na push, kot že prej.
Za same podatke mi je dokaj vseeno, ker imam podatkovni paket dovolj velik, mi pa ta zadeva zelo kuri baterijo in predvsem to me jezi. Če uporabim APNdroid, se sicer pretok podatkov zaustavi, mi pa to tudi po izklopu prekine sinhronizacijo z mail strežniki, ki se na novo vzpostavi šele po restartu telefona.
Sprašujem ali kdo pozna program, ki kaže prenos podatkov glede na program oz. servis oz. kaj je narediti, da se to zmanjša.
Za same podatke mi je dokaj vseeno, ker imam podatkovni paket dovolj velik, mi pa ta zadeva zelo kuri baterijo in predvsem to me jezi. Če uporabim APNdroid, se sicer pretok podatkov zaustavi, mi pa to tudi po izklopu prekine sinhronizacijo z mail strežniki, ki se na novo vzpostavi šele po restartu telefona.
Sprašujem ali kdo pozna program, ki kaže prenos podatkov glede na program oz. servis oz. kaj je narediti, da se to zmanjša.