SGNEX vs SGS2

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
No bi rad menjal svoj 2 leti star Desire za nekaj novejšega. Kaj izbrati?
Bosta pa oba fona vzeta z vezavo, tko da ne začet s temi kolk pocen je SGS2 na bolhi.
Fajn bi bilo, da se predvsem javijo lastniki obeh telefonov.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
774
113
EU
Nisem lastnik nobenega, imam zgolj znance, ki imajo SGS2, ampak zgolj moj komentar, da tema malo zaživi
smile-1.gif

Ko gledam malo specifikacije telefonov imata oba tako prednosti kot slabosti (sta si v bistvu zelo podobna), ampak pri novejšemu Nexusu me predvsem moti, da ni možnosti za SD kartico (proti argument je, da ima tako ali tako dovolj prostora), potem da ima kamera 5 MP (proti argument je, da več na tako majhni napravi itak nima nobenega smisla in da ta deluje povsem zadovoljivo), ima pa zato Nexus boljši in večji zaslon (temu primerno rahlo močnejšo baterijo in pa seveda ker je googlov uradni telefon imaš posodobitve praktično takoj na voljo (pišem na pamet, domnevam, da je temu tako).

Skratka, če še nimaš nobenega telefona lahko mirne duše kupiš enega ali drugega, morda zaradi zaslona in nadgradenj rajši nexusa; če pa že imaš SGS2 potem je pa dovolj, če boš tega zgolj nagradil na novi Android 4.0, ko bo ta na voljo, in počakal na nove generacije pametnih mobilnikov.

Toliko iz moje povsem laične strani; sedaj so na vrsti ostali, ki se na to malo bolje spoznajo
wink-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Ja problem pri Nexusu je da tista baterija kljub večji velikosti zdrži precej manj, glih zaradi zaslona, ki je največji potrošnik baterije.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Imam S2, ce bi v tem trenutku kupoval, bi vzel pa Nexus-a. Zakaj? Zaslon, S2 se mi je sprva zdel ogromen, sedaj bi pa komot sel na kaj vecjega (Note :p), drugo pa plain vanilla ICS (ki bo pa tudi na S2, samo neuradno seveda). Tako da se strinjam z uporabnikom pred mano: v primeru da imas S2, nadgradnja res ni smiselna, v primeru da kupujes enega od teh dveh, moje mnenje Nexus. Z nobenim pa ne bos falil no.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Nota ne vzamem zaradi velikosti. Res da je fajn za brskanje, sam je pa prevelik zanosit naokol in za telefonirat.
Pri Nexusu me moti, da je hardwarsko šibkejši napram sgs2. Grafa je ista kot v sgs1.
Pa pri sgs2 počakam na ics al pa cm9 gor dam.
Jah zaslon je pa res hud pr Nexusu.