Nisem lastnik nobenega, imam zgolj znance, ki imajo SGS2, ampak zgolj moj komentar, da tema malo zaživi
Ko gledam malo
specifikacije telefonov imata oba tako prednosti kot slabosti (sta si v bistvu zelo podobna), ampak pri novejšemu Nexusu me predvsem moti, da ni možnosti za SD kartico (proti argument je, da ima tako ali tako dovolj prostora), potem da ima kamera 5 MP (proti argument je, da več na tako majhni napravi itak nima nobenega smisla in da ta deluje povsem zadovoljivo), ima pa zato
Nexus boljši in večji zaslon (temu primerno rahlo močnejšo baterijo in pa seveda ker je googlov uradni telefon imaš posodobitve praktično takoj na voljo (pišem na pamet, domnevam, da je temu tako).
Skratka, če še nimaš nobenega telefona lahko mirne duše kupiš enega ali drugega, morda zaradi zaslona in nadgradenj rajši nexusa; če pa že imaš SGS2 potem je pa dovolj, če boš tega zgolj nagradil na novi Android 4.0, ko bo ta na voljo, in počakal na nove generacije pametnih mobilnikov.
Toliko iz moje povsem laične strani; sedaj so na vrsti ostali, ki se na to malo bolje spoznajo