Sevanje izklopljenih mobilnih telefonov

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Kako škodljiva je škatla s sedmimi izklopljenimi mobilnimi telefoni, cca 3 metre stran od postelje? Cela familija je menjala aparate, sam pa sem zbral stare modele in jih imam že nekaj časa v omari.

Glede na to, da so izključeni, sevanja najbrž ni. Kako je pa z vsem čipovjem, baterijami? Čisto nedolžni predvidevam da niso.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Æe misliš EM sevanje, pozabi, ni ga in ga tudi čutiti ne moreš, pa če tudi spiš z vsemi sedmimi mobiteli v roki in pod glavo. Če govoriš o kakem radiaktivnem sevanju, potem naj pa te tudi potolažim, več ga pride iz vesolja.

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Nekoč mi je znanec dejal, da odkar ve da mobilni telefon seva (kako neki pa bi sicer deloval) ga vedno drži stran od sebe!!! Pa ga nisem vprašal če tudi takrat ko se pogovarja prek njega
evil.gif

A tebe skrbijo tisti odsluženi telefoni? Bodi brez skrbi da ne sevajo praktično ničesar. Edino kar ti škodi je to da ti jemljejo prostor in tudi to, da jih ne moreš kar v kontejner za ostale komunalne odpadke metat.
rolleyes-1.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Kako škodljiva je škatla s sedmimi izklopljenimi mobilnimi telefoni, cca 3 metre stran od postelje? Cela familija je menjala aparate, sam pa sem zbral stare modele in jih imam že nekaj časa v omari.

Glede na to, da so izključeni, sevanja najbrž ni. Kako je pa z vsem čipovjem, baterijami? Čisto nedolžni predvidevam da niso.

hysterical-1.gif

sem skor dol paduuuuuuuu hahaha

Nazadnje uredil moderator:

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
glede na to, da si punca in predvidevam da imaš dolge lase, bi me veliko bolj skrbelo EM sevanje npr. od sušilnika za lase 10 centi od buče pri 2000 W, po možnosti kakšno uro na par dni. Toliko vsaj opažam bejbe, ko se rihtajo

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
te telefone si lahko daš pod pojšter pa nebo nč sevalo ! hehehe .......... edino če preveč pasulja popapcaš, bo pol sevalo izpod odeje ....hehehe

Nazadnje uredil moderator:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, je v delu spektra z bistveno krajso valovno dolzino. Vemo, kaj to pomeni, kajne ?
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ja, je v delu spektra z bistveno krajso valovno dolzino. Vemo, kaj to pomeni, kajne ?
smile-1.gif
Emmmm, ne ne vemo, ene nas je zob bolel, ko smo to jemali v šoli.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ne ustavi te pa to da ne bi napisal vsake toli9ko kaksnega nesmisla ?
Aha, tudi ti ne veš. Mene je čist resno zanimalo, samo če ne veš, bova oba počakala na koga drugega, da nama razloži.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Aha, tudi ti ne veš. Mene je čist resno zanimalo, samo če ne veš, bova oba počakala na koga drugega, da nama razloži.

Najbrz sem res zato napisal tuisto zgoraj, ker ne vem
cheer.gif

V novinarskem lingotu so sevanja krajsih valocnih dolzin (se krajsih od mikrovalov) silno skodljiva. Nacelno to drzi (rentgen, gama zarki, krajsi del UV spektra so vse zelo neprijetne reci), a je vmes se vidna svetloba in IR. Ce odmislim tako velike kolicine sevanja, kakrsnih susilnik (fen) za lase ne zmore spraviti od sebe na omembe vredno razdaljo, je pac sevanje susilnika, ki da od sebe nekaj IR, se manj vidne svetlobe, nekaj malega pa se 50 Hz, neskodljivo, zato sem dodal smajlija na konec tiste pripombe. Kaksen faliran FDVjevec ali karkoli je ze pac pogoj za zaposlitev na Svet na kanalu A, bi pa gladko posplosil tako, kot sem napisal, brez smajlija.

Se to: izsevana moc na susilniku je daaaaalec vecja kot od mobitela - ze to bi bil zadosten razlog za kaksno novinarsko raco.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Najbrz sem res zato napisal tuisto zgoraj, ker ne vem
cheer.gif

V novinarskem lingotu so sevanja krajsih valocnih dolzin (se krajsih od mikrovalov) silno skodljiva. Nacelno to drzi (rentgen, gama zarki, krajsi del UV spektra so vse zelo neprijetne reci), a je vmes se vidna svetloba in IR. Ce odmislim tako velike kolicine sevanja, kakrsnih susilnik (fen) za lase ne zmore spraviti od sebe na omembe vredno razdaljo, je pac sevanje susilnika, ki da od sebe nekaj IR, se manj vidne svetlobe, nekaj malega pa se 50 Hz, neskodljivo, zato sem dodal smajlija na konec tiste pripombe. Kaksen faliran FDVjevec ali karkoli je ze pac pogoj za zaposlitev na Svet na kanalu A, bi pa gladko posplosil tako, kot sem napisal, brez smajlija.

Se to: izsevana moc na susilniku je daaaaalec vecja kot od mobitela - ze to bi bil zadosten razlog za kaksno novinarsko raco.

Prosto po Kanalu A: a potem sem varen, ker sem plešast?
hysterical-1.gif

Hvala za razlago, res nisem vedel, kako in kaj. Kaj morem, če sem strojnik in nimam pojma o valovih (razen morskih).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Omfg no... ne moreš merodajno podajat nekih "rezultatov" sevanja z eno liziko ki ima slučajno prikaz jakosti magnetnega polja. Če bi se že res šli, bi vsaj s spektralnim analizatorjem se lotli meritev
rolleyes-1.gif