Sesutje računalnika - otročje lahko

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Kako jim le uspe - otrokom namreč. Imam nečaka (9let), ki mu stalno uspe pripeljati računalnik do tega, da se sesuva in šteka. Pa nima slabe računalnike. Ko se mu ga posodobi - beri formatira in vse lepo naloži na novo dela ko urca, potem po kakem mesecu ali dveh pa z vsemi svojimi igricami ki jih da gor zadevo uspe pripeljati na rob. Pa je tukaj še internet. Kako naj človek sploh naredi, da bi se raunalnik kar sam sproti čistil vse te nesnage, ki mu jo uspe naložiti. Ali so windowsi res toko slabi da ne prenesejo brezveznega klikanja...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Namesti linux, recimo Ubuntu.

Bo takoj manj visenja na računalniku, pa še pokvarit mu ga ne bo uspelo.

Sicer pa rizične uporabnike se po pravilih fura s čimmanj pravicami, večina ljudi niti ne ve da (tudi v windowsih) obstaja še kaj drugega kot admin uporabnik.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Pa si preveril, če se ne pregreva? Mojim otrokom se je tudi sesuval računalnik že po nekaj minutah dela (delo = pretežno flash igrice). Jaz sem lahko z njim delal nekaj ur pa se ni (delal = internet, office). Tudi njihove igrice sem poskusil igrati, pa se ni.
Potem sem le pozabil na lenobo in ga posesal, s procesorja vzel hladilnik, očistil rebra in s termo pasto sestavil skupaj. Od tega posega se več ne sesuva.
Če gre zares za sw problem, pa mu vzemi administratorske pravice. Novejše stvari bo pretežno lahko uporabljal.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa če prideš ''slučajno'' mimo računalnika - kaj ima odprto? Sej verjetno nima odprt urejevalnik registra
tongue-1.gif
Pa malemu tudi verjetno ni ravno namen uničit računalnik a?

Sicer pa guest račun, si že samo s tem marsikaj rešil.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
Kako jim le uspe - otrokom namreč. Imam nečaka (9let), ki mu stalno uspe pripeljati računalnik do tega, da se sesuva in šteka. Pa nima slabe računalnike. Ko se mu ga posodobi - beri formatira in vse lepo naloži na novo dela ko urca, potem po kakem mesecu ali dveh pa z vsemi svojimi igricami ki jih da gor zadevo uspe pripeljati na rob. Pa je tukaj še internet. Kako naj človek sploh naredi, da bi se raunalnik kar sam sproti čistil vse te nesnage, ki mu jo uspe naložiti. Ali so windowsi res toko slabi da ne prenesejo brezveznega klikanja...

Sem imel sam te probleme. Rešil sem jih tako da sem omejil računa. Tako da niso preveč šarit po sistemu.

Lahko pa si pomagaš z Acronisom. Ko vse skupaj namestiš narediš sliko diska. In naslednjič ko je sesut samo skopiraš vse nazaj. Okoli 20min dela.
Obstajajo pa tudi programi ki računalnik po restartu avtomatsko vržejo v prejšnje stanje, ki si ga ti nastavil.

Jaz uporabljam obe. Če sem prej hodil vsaki 2-3 mesece. Zdaj nisem bil že eno leto. In še tedaj se tam zamudim samo 20-30min.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri Win7 Pro ali Ultimate je odlična zadeva AppLocker. Odkar sem ga pred dvema letoma skonfiguriral na javnih računalnikih, še nisem imel softwerskega problema.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
za igre mu nabavi igralno konzolo
grims-1.gif

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Ne bom mu jes nč nabavlov. Ima ps2, samo očitno je nekaj tako zelo in, da je potrebno imeti na pc ju

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Priročna zadeva je tudi deep freeze. Lahko brišeš sistemske mape, po restartu je zadeva spet kot nova
smile-1.gif
Deluje skratka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Namesti linux, recimo Ubuntu.

Bo takoj manj visenja na računalniku, pa še pokvarit mu ga ne bo uspelo.

Sicer pa rizične uporabnike se po pravilih fura s čimmanj pravicami, večina ljudi niti ne ve da (tudi v windowsih) obstaja še kaj drugega kot admin uporabnik.

Seveda ne bo težav, ko pa skorajda ni iger za tak eksotični OS.

Če mulc preveč vozi bencinarja okoli, bi mu ti natočil dizla al kako?