Sesalec - gumb za vžig

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Imam sesalec Thomas TT (nemški), ki je drugače super, se pa je pojavil problem, ker sedaj gumb za vžig dela/ ne dela
uf-1.gif

Sem razstavil in prišel do stikala, poskusil direktno na stiklu in je še vedno problem da dela / ne dela (nekaj čas pritiskaš in se sesalec prižge).

Priključne kable sem pogledal, stiki so dobri in problem je najbrž na stikalu.

Črn, okrogel gumb je stikalo za vklop

Na stikalu ne izgleda nič skurjeno, je pa bil kondenzazo že po 3 sek delovanja topel (vroč). (Ne vem ali je to normalno, ali ne).

Kaj bi se dalo popravit?
cheer.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Imam sesalec Thomas TT (nemški), ki je drugače super, se pa je pojavil problem, ker sedaj gumb za vžig dela/ ne dela
uf-1.gif

Sem razstavil in prišel do stikala, poskusil direktno na stiklu in je še vedno problem da dela / ne dela (nekaj čas pritiskaš in se sesalec prižge).

Na stikalu ne izgleda nič skurjeno, je pa bil kondenzazo že po 3 sek delovanja topel (vroč). (Ne vem ali je to normalno, ali ne).

Kaj bi se dalo popravit?
cheer.gif

ce sumis kond ga zamenjaj. strosek je zanemarljiv.

lahko da je kond zagonski ... predvidevam, da ne mores zasukati motorja ob vklopljenem sesalcu? ce bo sesalec oddelal, potem je definitvno kond zagonski in je zrel za zamenjavo ...

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
kaj pa če namesto pritiska na "stikalo" (v bistvu je tipka) zadevo kratko skleneš s kakšnim končkom žice?

Kondenzator misliš onega 0,22u? to ni zagonski in pri vsem skupaj nima neke veze.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Iskrin kondenzator ni zagonski. Samo je tam zaradi odpravljanja motenj pri iskrenju.
Tisto stikalo preveri z instrumentom, če daja stik. Lahko ga odlotaš in izmeriš.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Kondenzator - mislim tega z dvema rdečima črtama

Stikalo / tipka lepo klikne tako da po moje to ni problem.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Po vsej verjetnosti je šel del čipa na sliki-- čip control-- če je kaj narobe je ta del ki krmili funkcije, že iz pogleda je ugotoviti na sredi čipa črno liso ki nakazuje da se čip pregreva .
1669134-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1669134-Zajetaslika.PNG
    1669134-Zajetaslika.PNG
    434,2 KB · Ogledi: 229
Nazadnje urejeno:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Kondenzator - mislim tega z dvema rdečima črtama

Stikalo / tipka lepo klikne tako da po moje to ni problem.

to je upor

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Se strinjam z Eriksom, tisto je upor in ne kondenzator.
Kot je nekdo že predlagal, z žico naredi bypass stikala, pa boš takoj videl, če stokalo crkuje. Kar, po moje, definitivno odpoveduje. Potem pa samo do štromarja, da ti ga zamenja.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Rabim pomoč :)

Kako naredim bypass stikala (tako da bo imel vseskozi kontakt) in se bo sesalec prižigal in ugašal preko napajalnega kabla.

LP

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Poglej, kje pride faza na stikalo( z preizkuševalcem) pritisni stikalo, če gre čez in na teh kontaktih naredi mostiček, da bo stalno deloval.
Če ne pride faza na kontakt stikala, obrni vtikač v vtičnici.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tale tipka po mojem ni za 230V, tako da sploh ni nujno, da pride faza ali pa nula na tipko.

Glede na črno piko na PIC..., je verjetno šel procesor. Tudi če ga zamenjaš, si ne boš nič pomagal, ker ne veš kak SW ima zapečen notri.

Drugače pa tole vezje vsaj deloma sestavljajo v Sloveniji.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
uf-1.gif

Kaj bi se dalo popravit?
cheer.gif

ko berem tole ...

daj za foro poslikaj se motor. ali je na motorju (ali v njegovi blizini) se kaksen kondezator? in ob prizganem stikalu, pomeri fazo na prikljuckih. potem pa z eno slamico ali cim drugim dregni vetrnico od motorja. in motor se bo cudezno zavrtel ...

Podobne teme