Servis za rolete

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imam problem. Roleta se je odločila, da ne gre več gor. Sem si rekel mala malica, bomo zrihtali in jo lepo odprl. Kmalu sem ugotovil, da je to čist too much komplicirano, da bi sam zrihtal. Zato rabim nasvet na koga naj se obrnem.
Roleta je stara cca 20 let in je bila kupljena v Kli Logatec.
Pozna mogoče kdo koga, ki se ukvarja s servisiranjem teh zadev. Po vsej verjetnosti bom potreboval tudi nov navijalec oz, mehanizem, ki uravnava roleto.
Aja še to: lokacija je okolica Škofje Loke

Hvala za pomoč

lp

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Da še jaz dodam svoje vprašanje: v bloku mamo montirano zunanjo roleto. Zdaj me pa zanima, kako je z njeno širino, če se odločimo za fasado? Jo je možno za 2 cm brez večjih stroškov zožati? ali bi bilo najenostavneje, da se na tistih 12x12cm, kjer je škatla ob špaleti ne da izolacije?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Hmmmm, roleto krajšati. Seveda bi se dalo, vprašanje je samo če se kateremu od mojstrov da to početi. Verjetno bi ti večina svetovala kar nove rolete na pravo mero.
Je pa stvar takšna, da izolacija pride po celi špaleti - se pravi bo potrebno odstraniti in vodila za rolete in škatlo rolet. Drugače si vse skupaj za vedno fiksiral v fasado in ne bo možno menjati rolete, niti je popravljati. In če špalete ne izoliraš bo tam izrazit toplotni most, glede na to, da boš na ostalem delu zidu izdatno povečal izolacijo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Je možno mehanizem razdreti? Če ne, pojdi v Merkur ali v Kli (če še obstaja), mehanizem imej s sabo in naj ti dajo novega. 15-20 EUR.

Edina učinkovita metoda za rolete, da ne štekajo, je to, da jih pogosteje uporabljaš.
wink-1.gif