Servis za kamping kuhalnike plinske

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Imam plinski kuhalnik, star kakšno leto, od firme Outwell. Lani sem imel na morju hude težave s kuhanjem, saj je bil enostavno prešvoh in je ugasnil takoj, ko je pihnila najmanjša sapica in nobena zaščita proti vetru ni pomagala. Sklepam, da bi se dalo s povečanjem luknje v šobi ojačati ogenj in iščem nekoga, ki bi znal to pravilno narediti. Pozna kdo kak tak servis, najraje v ljubljanski regiji? Lahko tudi posameznika, ki bi imel s tem več izkušenj.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
A je kdaj deloval v redu? Ali imaš na jeklenki premočan regulator (takšen, ki preveč zniža pritisk plina)?

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Ne, od začetka že gori enako švoh. Regulator in bombo sem kupil v trgovini od Plinarne Ljubljana, sem imel gorilnik s seboj.

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Aja, tudi sicer je voda v brezvetrju rabila celo večnost, da je zavrela - če primerjam s štedilnikom, ki ga imam doma.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz v hribih uporabljam kartuse z drugacno mesanico propan-butana in sicer tiste malce vecje za varjenje, ki je mocnejsa (vseeno nimajo vec kot pol kg) in se obnese super. Kuhalnik je en zlozljiv od primusa ampak je treba malce paziti in regulirati vse skupaj, da ne stopis kuhalnika, dobesedno.
Liter vode zavre v poldrugi minuti. ce piha premocan veter se pa znajdi s kaksnim armafleksom, kamni ali pa magari izkopljes v zemljo vse skupaj.

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Saj ne sprašujem za drug kuhalnik
smile-1.gif
Ta, ki ga imam, dimenzijsko ustreza družinskim potrebam. Imam tud jaz za backup enega bencinskega ekspedicijskega iz kolesarko-potovalnih časov (Optimus Nova), ki sem ga lani nekajkrat moral zalaufat, ker je že malo burje bilo enostavno preveč za tega Outwella. 1400W bi pa menda moralo zadostovat, ne?

Nazadnje urejeno:

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Sem ga dal na servis... upam, da bo kaj uspeha. In izvedel, da 1400W sploh ni tko veliko - menda hitro grejo do 2-3 kW
frown-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Kako imaš priklopljen kuhalnik na plinsko jeklenko?
Preko regulatorja?
Če slabo gori je velikokrat kriv neustrezen regulator.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Možno je tudi, da je neustrezna kombinacija plina. Preveri v navodilih, kaj naj bi uporabljal.

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Sem ga imel na servisu, so ugotovili, da se ne da nič narediti, ga bom dal na Bolho in sem že vzel Gorenca z dvema rinkama po 3 kW. To pa mora da švasa :p