servis scenic

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj zajema servis reno scenica pri 150.000 km 1,9 DCI 120 konjev,

če ima kdo vpogled v seznam servisnih opravil. bi bil zelo hvalezen

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Menjavo motorja.
evil.gif

PS: Moral sem.
redface-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Dejte fantje mal resnosti pokazat!

ne poznam renoja...a sprašuješ zato ker naj bi pri teh kilometrih bil veliki servis (Običajno je pri 120.000 km)..torej če gre za redni servis nimaš kaj falit če menjaš: zračni filter, naftni filter (Če je dizel), oljni filter, olje...pa zase še filter kabine. ČE ima klimo in nisi dlje časa lastnik...daj napolnit še klimo (50 EUR)...oz. če je minilo več kot 3 leta od zadnjega polnjenja.

V kolikor boš dal delati kakemu serviserju (magari popoldancu) mu reci naj pogleda še zavorne ploščice...oz. da se skloni nad motor in pogleda po morebitnemu pušanju, mogoče kako je stanje manšet.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Veliki servis pomeni menjavo jermenov...samo ta je (vsaj za 1.8 16 V motorje (R Laguna) pri 120.000 km. In če ni bil narejen ga prav po hitrem postopku naredi.

Verjetno se menja klasika: zobati jermen, napenjalce, rolice, vodna črpalka, jermen klime. To te pride (pa ne na uradnem servisu) nekje 400 EUR.

Saj če se pri avtu držiš intervala za veliki servis, vmes nimaš kaj dosti za telovadit...ko pride predvidena kilometrina za menjavo olja, ga zamenjaš ter hkrati filtre....in to je več ali manj vse..vsake toliko prekontroliraš zavore (recimo ob menjavi gum spomladi/jeseni)..potem pa edino še če kaj kompliciraš s tekočinami..npr. zavorno olje, kjer predpisujejo menjavo na 2 leti...povprečen voznik ga ne menja nikoli oz. mogoče kdaj ob menjavi zav. ploščic če se zmeniš da še olje zamenja. Isto s hladilno tekočino..naj bi jo, pa jo ne noben (sam niti ne vidim potrebe po tem)..itd.

Osnova je olje, filtri + veliki servis...če si tu strikten ne bo hudega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
....a motor si naknadno vpisal?.....
rolleyes-1.gif

lej, če si kupil avto na novo, res zgolj prekontroliraj ali je bil delan velik servis pri 120 jurjih..če ja, potem te čaka menjava olja in filtrov.

Ne vidim pa razloga zakaj motor ne bi čisto OK delal.

Pri 100.000 prevoženih se dizli komaj dobro utečejo (saj vidiš da jih naši hendlarji uvažajo s po 300.000 prevoženih - ko so ravno na pravih kilometrih, zavrtijo nazaj na 78.000 in prodajo v uporabo še za vsaj 200.000 km
evil.gif
)

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hvala vsem ,vincent zelo izcrpno, a to vse vem..v bistvu me je zanimal seznam servisnih operacij, oziroma kaj se menja pri taki kilometrini... z bencinci imam izkušnje z dizli pač ne. v knjigi se pa tudi ne znajdem ker je francoska.

motorja nisem kasneje vpisal, a verjetno je večina podatek spregledala.

aja, avto pa ni moj, francozov se pac izogibam ce je le mozno.
sploh po temule sodeč - 10 največjih limon:
http://issue.imotormag.co.uk/car-reviews-car-news-car-videos/1P4b69992883a39012.cde/page/27

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
megane 1.5dci l.06 na 120k km:
jermeni komplet z zobniki/jermenico
olje
filter; olje, nafta, zrak, kabina
bosch pumpa (mogoče sem zamešal za kaj drugega, neki vem da je blo)
pregled zavor

na pooblaščencu brez menjave olja, filtra za zrak in kabino (sem že prej sam zamenjal) me prišlo nekaj če 600€, oz. so mi dal nekaj popusta, tko da je na koncu pršlo malo manj.