Servis pralni stroj

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Electrolux ni asihronski motor in ko starta vrtenje full zaropota kot da bi bil iz vaservage potem ko dobi malce vec hitrosti normalno vrti isto pri centrifugi. A je komu znan problem, vrjetno kaksen mortizer ne opravlja svoje vloge? To se pri startu vrtenja vrjetno pozna ker je enosmerni motor in takoj sunkovito starta oz zavrti tezek boben pri asihroncu bi slo to neznejse ker nima tako mocnega starta ali pac?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
aha kul potem bo treba azdevo odpret. Sem mislu da ce je mortizer da tolce skoz. Vrjetno je treba amortizer odstranit da vidis ce je v okvari? Zdej jest imam sigurn tak model stroja da bo menjava cela znanost.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.358
9.596
113
EU
Koliko je stari stroj?
Odpri zgornji pokrov in z roko potisni boben navzdol in potem še levo desno, da ugotoviš popuščanje amortzerja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Koliko je stari stroj?
Odpri zgornji pokrov in z roko potisni boben navzdol in potem še levo desno, da ugotoviš popuščanje amortzerja.

Torej se bo na roko cutl al gre na hard ali gre cist na lahko, ali bo pa celo zabijalo amortizer? Model je pa electrolux ews 1020

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
ja, poslušaj če kaj tudi "buta" ob naprej/nazaj, kot je meni, ko sem mel odvito utež

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Hmm sem odpru in zarukal boben naprej nazaj in se ustavi po enem gibu, ce ga zarukam levo desno se pa zadaj, ker spredaj ga drzi nakladalna luknja v centru, zaziba in kr plava, kot da funkcijo samo fedri opravljajo in nic ne zadusi takoj gibov kar bi moral vrjetno mortizer opravit. Ta mortizer je vrjetno spodaj dosegljiv ce odstranis zadnjo stranico kajti zgoraj sem samo fedr videl in ostale pritikline.