Servis noče popraviti

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Zdravo
Babica (85 let
grin1.gif
) ima seveda gsm, nokio iz S! paketa, neko slabo oblj, 6070 ali kolko je že. Star je okoli 4 mesece in je crknil.
So nesli na servis, kjer je bil kupljen, zdaj so pa javili, da je prišel v stik z vodo, kar pa oni ne popravijo.

Račun bi bil 145 EUR, gsm pa je vreden recimo 20
smile-1.gif

Ko me je mama klicala, kaj je za naredit, sem rekel, naj gre noter, zatrdi, da voda ni nikoli prišla zraven, in da morajo po zakonu gsm nadomestiti z novim.
Če se ne bo strinjal, naj vzame in pove, da se bo stvar urejala prek glavnega serviserja (sploh ne vem, kdo to je....)

Kaj je za naredit? sicer se gre bolj za princip, kot gsm, pa vseeno.
Babica pazi na gsm, vedno je v etuiu, v sobi, vzame le, ko gre telefonirati, pa še to ga takoj potem nazaj noter da.
V bistvu je etui od očal
grin1.gif

Tako da v vodi nikoli ni bil, pa verjetno bi to že oni v trgovini pogledal, če se na bateriji to vidi.

Kak predlog?

Hvala, lep pozdrav!

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ne govori o Telerayu ker bom fasal ošpice.
Nihče se ne javi, na mail ne odgovarjajo.
Vse skupaj s papirji in štorjo sem poslal na Simobil, pa naj se oni zafrkavajo!

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
KSZ

Telefon je doma.Zdaj bom pogledal, jutri pa kličem tale teleray in povem štorijo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Če je bil npr. čez noč na balkonu ali oknu se isto vlaga notri ustvari, dost starih ljudi pusti tako aparat. Stopi na servis, tam vsak tak aparat slikajo znotraj in boš videl po slikah, če je to res.

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
A res da slikajo?
Sigurno ga ni kje zunaj pustila, ker kot pravim, pač stari ljudje imajo še bolj skrb, kot mi
smile-1.gif

A potem pa lahko tudi za slike povprašam.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Tako mimogrede: imajo foni kupljeni v SLO tudi evrogarancijo? (kupim pri nas, na servis ga dam v Avstrijo, Italijo).
Lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ti pejt na servis, pa nej referentka pokliče serviserja, pa pred tabo razstavi telefon, pa nej ti on pokaže, če je telefon prišel v stik z vodo. To ti on mora pokazat/dokazat.
wink-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Tako mimogrede: imajo foni kupljeni v SLO tudi evrogarancijo? (kupim pri nas, na servis ga dam v Avstrijo, Italijo).
Lp

Kakor vem je nekdo na forumi kupil nokio v Italiji(pod garancijo) in mu je na teleray-u niso hoteli zrihtat
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
KSZ

Sem klical na Teleray in mi je rekel, da mi bo slike poslal, da je oksidirano in da pri teh gsm-ih lahko pride do tega že od potu roke...
ok.
Sem doma narazen vzel, pa je res bilo oksidirano, sem očistil in zdaj dela naprej.

je pa mati iz službe prinesla babici telefon (podaljšanje), in sicer Blackberry 8100
grin1.gif

Sem ga nastavil in mislil, da itak ne bo ne vidla na tipke, ne znala telefonirat. Ona vzame v roke, natipka številko in gre klicat
grin1.gif

Svašta.
grin1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.932
59
63
Tudi mojo ženo so v Telerayu obdovžili, da ji je Nokia padla v vodo. Telefon je bil star pol leta že drugič v popravilu in še v garanciji.
Tako se lepo rešijo garancije. V resnici pa Nokijini telefoni nimajo zaščiteno- zalakirano tiskano vezje. Prenašanje telefona iz toplega na mrzel prostor povzroči kondenz v notranjosti telefona, kar pa povzroči na vezju korozijo in s tem razne okvare telefona, kot npr. nedelovanje telefona, hitro praznenje baterij, prekinjanje itd. Namesto, da bi servis slike korozije pošiljal v Nokio, da bi videli svojo šlamparijo, pa te slike kažejo lastnikom telefonov. Zaščita telefona bi pomojih ocenah stala manj kot 1 Evro na telefon, pa bi se rešili
vrsti okvar. Sicer pa : Nikdar več Nokia

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pa kdo sploh še kupuje nokie,...
stupid-1.gif
iz svojih in morda drugih izkušen bi že lahko ugotovil da se z nelakiranjem matične rešijo garancijoe in peodajo kakšen telefon več,...
naivčine pa kupujejo telefone,...
b

p.s.
nimam še nobene kondenziane nokie

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Ja po moje se to dogaja le na teh nokiah, ki so bolj tak....za 1 euro skup zložene.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.932
59
63
To se dogaja tudi na Nokiah višjega cenovnega razreda. Prečitaj pritožbe po raznih forumih.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem klical na Teleray in mi je rekel, da mi bo slike poslal, da je oksidirano in da pri teh gsm-ih lahko pride do tega že od potu roke...

Na tele slike se negre zanašat. Poznam velik primerov (ne tu je Teleray zeeelo redko zravn, pa vseeno), ko ti pokažejo sliko, da imaš vezje oksidirano. V resnici pa sploh ni slikan tvoj telefon
wink-1.gif
.

Tko da, kdor bo še imel probleme s korozijo, naj mu na servisu pred njim odprejo telefon, pa pokažejo, kje je plata oksidirana.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.932
59
63
Citat:

Tko da, kdor bo še imel probleme s korozijo, naj mu na servisu pred njim odprejo telefon, pa pokažejo, kje je plata oksidirana.
In se mu opravičijo za nepotrebno napako in telefon zamenjajo. Telefon, ki nima zaščiteno tiskano vezje lahko daš samo v vitrinco s stabilizirano temperaturo in čim manjšo vlago.
LP

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
KSZ.

Tudi jaz imam probleme s telerayem. Skratka ugotovili so, da je zvita osnovna plošča, dali so mi pa tudi slike (na žalost nisem rekel, da naj pred mano odprejo). In zej gledam te slike in je gor ena cifra, 358641/01/724086/1, moja št. naloga je pa 320094. Ima kdo tudi slike s servisa in a se mu cifra na nalogu mogoče ujema s cifro na slikah. Da mi niso res napačnih slik dal in me lepo odslovil.

LpT