servis kombiniranega hladilnika v lj

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
V zadnjem času so se mi začele pojavljati težave z zamrzovalnim delom hladilnika AEG Santo. Ob zadnjem čiščenju se je revež matral več kot 24ur, da je shladil nazaj na -18, pa še potem je temperatura precej nihala preden se je ustalila na tej številki. Včeraj pa mi zadiši sladoled (na srečo smo ga imeli doma), pa ugotovim, da je čisto mehek, kot da bi jedel smetano. Vsekakor ni na -18 navkljub temu, da je meso in zelenjava videti zamrznjena. Hladilnik je star 6 let.
Ima kdo predlog za kakšnega serviserja v lj?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Sprašujem za servis in ne za čiščenje. Tole nisem objavil zato, da boste tukaj nekateri nabijali poste o tem, kako sem odtajal skrinjo in katero čistilo sem uporabil! Vprašal sem konkretno za servis!!!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Malo počakaj da mine ta vročina, da vidiš če bo potem kaj bolje. Kar lahko narediš je da imaš reže zadaj na hladilniku očiščene in da dovolj zraka cirkulira zadaj.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.144
113
Ne se razburjat.
Imel sem enake težave, slabo (počasno) zamrzovanje,...
Sem dal termometer v skrinjo, kazalo je samo -8 C.
Klical serviserja.
Bil je toliko pošten, da mi ni poskušal prodati novega kompresorja ali polnjenja plina, ampak je samo rekel, naj dobro odtalim zamrzovalni del. Čeprav je zadeva no frost.
To pomeni dan ali dva izključen in odprt zamrzovalnik, da se led stopi v vseh luknjah, režah in rebrih.
Pa še za obisk ni zaračunal nič.

In ne boš verjel, spet hladi na -25C.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
To se je začelo dogajati oz. sem opazil po tem, ko sem odtajal zamrzovalni dela in ga sčistil. Je pa res, da zadaj ga pa nisem nič spucal in je morda težava v tem. Ga bom potegnil ven in sčistil še zadaj, pa bomo hitro videli kakšna bo situacija.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Pa preveri v kakšnem stanju je tesnilo na vratih preden kličeš seriserja. Mogoče ti kje uhaja topel zrak not.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Tesnilo je videti čist ok... Tudi umazanije ni gor in občutek je, da se lepo zapre zadeva.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Hvala za nasvet. Tole sem že zjutraj naklikal, samo ne poznam nobenega od ponujenih servisov. Lapuh ali lama, vzeto na znanje.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Pa še enkrat, če je NO FROST ne misli, da ga odtajiš, ko ti vidiš od znotraj, naredi tako, kot je Jurek napisal , izklop za vsaj 48 ur in šele potem vklop.......

Če je kombiniran in skrinja spodaj je pravilo, ko je kaj narobe z plinom ali kompresorjem ( če gre za 1 kompresorsko napravo) da najprej odpove hladilnik....., pazite pa ob nakupu novih aparatov, za kak razred naprave gre, sam kupujem za tropski razred se ne spomnim oznake, kjer mora pri +43 st C delovati, kot je predvideno, če pa kupite nižji razred npr. +25 st C se pa potem, ko imate morda noter sedaj 35 st C dogaja, da ne "sfolga" pa ni pokvarjen..., tako, da pazite še na to !!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Revez je tisti ki ima v hisi sedaj 35.
Vecji pa oblem vidim pri nizkih temperaturah. Marsikdo ga ima v neogrevanih prostorih, pa kot vek vecina ni namenjena delovanju pri nizkih temperaturah.