servirna deska, pladenj ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
glede na to, da se take zadeve ne da kupiti v prosti prodaji, jo bom narocil pri mizarju. zelim pa si plosco leseno, na kateri bi lahko postregel predjedi, narezke, za cca 10 oseb. prvenstveno naj se na njej ne bi rezalo ampak samo serviralo. dimenzije cca 40cm v sirino in cca 70cm v dolzino + rocaj.

zdaj pa bi mizar rad vedel, iz katerega lesa bi jaz to rad imel.

je vsak les (naraven) dober za to, da se na njem servira salama, sir, predjedi, ... ali ne?

najbolj se nagibam k orehu. ker baje les kostanja ni najbolj priporocljiv ... (nimam pojma zakaj, citiram mizarja)

kot primer, kaj bi jaz sploh rad, se vidi na linku ... vsaj en del deske

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/bloody-mary-seafood-platter-recipe

hvala za vse predloge ...
 

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Kostanj ima preveč vonja ter spušča tanin(npr če vanj zabiješ žebelj rata okoli vse črno).
Sam sem jih naredil nekaj iz češnje(oljno pride lepo rdečkaste barve) in ni nobene panike gor lahko vržem vroč steak ali narežem salamo.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
kaj pa tepka? imam doma en štor pa bi si lohk odrezal.... sem dobil idejo
grin1.gif