Server za manjše podjetje

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Gledam tale server:
http://www.mimovrste.com/artikel/2740119933/streznik-hp-proliant-ml150-g6-518174-005

Razmišljam, da bi zraven dodal še en disk za RAID 1 (backupe imamo že ločene posebej v diskovnem polju in na zunanje medije), še 2Gb rama in care pack. Uporablja se za laufat samo 1 namenski program, do katerega hkrati dostopa do 5 uporabnikov v mreži (laufa program + pervasiveSQL). Op. sistem pa itak Windows, tu ni izbire.

Obstaja kaka podobna alternativa od drugih proizvajalcev? Do zdaj sem bolj kot ne kupoval takele wannabe server HPje, ker imam v manjših podjetjih dobre izkušnje z njimi.

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Hm, od viška glava ne boli, pravjo.

Pripravljamo remote dostop strank do določenih segmentov aplikacije, zato raje gledam malo za naprej.

Pa tudi sicer imam občutek, da koda te aplikacije ni ravno "optimalna". Na trenutnem ML150G5 z 2Gb rama in dvojedrnim procesorjem se ob večjih poizvedbah izvajanje aplikacije občutno upočasni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Odvisno kaj upočasnuje, pri takih zadevah je hitro lahko problem hitrost diska in potem ti 15 jeder ne pomaga nič. Raje potem en ornk SAS disk za cenejši procesor. Sam bi pogledal kaj v smeri 4 jedrnih "desktop" procesorjev, pa še kakšno varčno serijo izbereš in je precej bolj koristno.

Edit: vidim da ze ima SAS disk!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Saj zato pa gledam tega, ki ze ima SAS. Kontroler je pac vgrajen, ampak bi si upal stavit, da z boljsim nebi kaj dosti pridobil.

Kolkr sem uspel iz monitoringa ugotovit, je zdaj dejansko na prvem mestu problem disk - v trenutnem serverju so not SATA diski, ker je bil ob nakupu omejen budget.

Ti bolj navijas za konfiguracijo po lastnem izboru, kot za sestavljene serverje "priznanega" proizvajalca?

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Ti bolj navijas za konfiguracijo po lastnem izboru, kot za sestavljene serverje "priznanega" proizvajalca?

Nočem drezat v sršenovo gnezdo ker vem da je tu kar precej zagovornikov brandname sestavljenih komponent!
evil.gif

Načeloma se mi za manjšo firmo, kjer je en IT poznavalec, zdi brezveze plačevati brandname "inbox" solucije. Konkretno lahko enak server sestaviš sam za skoraj pol manj cene oz. ker si bolj fleksibilen pri izbiri komponent lahko sestaviš za tvoje potrebe precej boljšo rešitev.

Če ti je torej pomembno da imaš zagotovljen support, garancijo, 100% kompatibilnost komponent, redundanco komponent na lagerju itd. potem je nakup sestavljenega serverja najboljša izbira.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Windows server original sklepam da že imaš ?

Mislim da se drugače dobijo v kompletu z serverjem... Samo sem pozabil link. Če se spomnim ti napišem.