Šeranje 3G-USB povezave prek WIFI?

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
S kolegom imava vsak svoj prenosnik in jaz mobitelov 3g usb instant internet modem. Zanima me kako najlažje pošeram moj 3g povezavo prek wifi-ja na njegov leptop oz. spremenim svoj leptop v hotspot?

Hvala za pomoč in lep vikend!
cheer.gif

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
sem probal pa tale Connetify velik obeta sam ne podpira 3G-Usb modema oz. vsaj mojega Huawei e176g ne
frown-1.gif

a obstoja še kak podoben app? z googlom jih ne najdem oz. vse me prpele nazaj na ta connetify

hvala!

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
...pa zgleda da wifi kartica v mojem 3 al 4 leta starem hp-ju nx9420 ne podpira access point mode-a
frown-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Za dva kompa nit ne potrebuješ nekih posebnih programov. Če imaš Windowse nardiš Ad-Hoc povezavo med obema računalnikoma in vklopiš Internet Connection Sharing na 3G povezavi, tako da lahko kolega preko tebe dostopa do neta.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ad-hoc način nima omejitev števil sodelujočih. Pravkar imam šeran internet preko ad-hoc za 3 dodatne PC-je.

A Visti je zelo preprosto:
V Network centru daš Manage wireles networks.
Add new.
Izbereš tretjo možnost "Create ad-hoc network"

Določiš ime omrežja, ter enkripcijo in geslo (WPA2, če bo drugi PC z Windows XP, je bolje dati tu WEP, ker ima XP včasih probleme z WPA ad-hoc)
Na koncu te še vpraša, če naj deli dostop do interneta, kjer samo klikneš.

Na drugih PC potem daš "poveži se z WLAN mrežo" in izbereš pravkar narejeno ime, ko vpraša vtipkaš geslo in po nekaj sekundah že surfaš...