senzor za vklop luči

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Pri kolegu sem v bloku videl, da so ukinili stopniščna stikala in zmontirali senzorje gibanja za vklop luči direktno v luč.

Dejansko je ostala stara luč, samo senzor so dogradili.

Ker je hišnik malo "samosvoj" in tečen, kolega nima lojtre, nisva odpirala luči, da bi pogledal kakšen senzor je vgrajen.

Ker bi to naredil tudi pri nas, me zanima kakšni so ti senzorji gibanja za vklop luči, če kdo pozna.

Hvala in Lp,

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Verjetno so montiral luči Steinel, ki imajo vse v luči. Gre za radarski princip.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
in dobiš tudi samo senzor ki ga vgradiš lahko v obstoječo luč (če imaš prostor v njej seveda) sam tako doma zrihtal 2 luči ... 3jo pa kupil pravo Steinelovo luč (ker je stara luč bila "grda" ... tako so XX kromosomi v hiši povedali
wink-1.gif
)

lp Avi

p.s. aja najboljš da greš v kak Watt pogledat al kam pa vprašaš da ti pokažejo senzor ... zadeva je dokaj mičkana tako da načeloma ni problem vgradnje.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
kaj pa svetila?

so ostali na žarilni nitki ali so tudi tam naredili korak naprej (ne vem...ledice kaj drugega?). KEr mene bolj skrbi kaj se bo dalo na stopnišča ko bojo žarnice na žarilno nitko ukinili (varčne sem testiral, pa so zdržale kak mesec).

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Koliko pa stane samo senzor?

ti pa žal ne vem več povedat, ker sem to montiral 1 leto nazaj.

lp Avi

p.s. nekdo je spraševal glede luči na hodnikih pa to ... jah prihaja počas LED tehnologija ... tudi tej bo cena padla in potem bo to počas nadomestilo navadne žarnice ...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Pri nas imamo varčne žarnice not, take ne najcenejše in kao prilagojene za senzorje. Garancija na žarnice 2 leti.

Če crkne jo gremo pa zamenjat. Zaenkrat še ni bilo problema z menjavo. Crknle so pa že.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kaj pa svetila?

so ostali na žarilni nitki ali so tudi tam naredili korak naprej (ne vem...ledice kaj drugega?). KEr mene bolj skrbi kaj se bo dalo na stopnišča ko bojo žarnice na žarilno nitko ukinili (varčne sem testiral, pa so zdržale kak mesec).

Naredi si zalogo navadnih 60W
smile-1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

NE luči so stare, še izpred cca 25-30 let, klasične plafonerke.

Dodali so samo senzor.

Sem gledal na steinelovi strani, pa imajo samo senzorje za dodatno montažo.

Če ima kdo kak link oz. kje bi to našel.

Kaj Watt je trgovina?

Bi pa raje kaj v bližini MB.

Hvala in Lp,

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
No fino da gre tehnologija naprej. Ko smo mi v bloku to menal še ni blo možno samo zenzorja za v luč dobit.

Je pa s Steinelom (no vsaj bil je) založen Bauhaus, tako, da lahko preveriš tudi tam če ti kaj ustreza.