Senzor za prižiganje luči na stopnišču

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej... ravno se ukvarjam z napeljavo štroma po bajti, ena izmed zadnjih reči so led luči za osvetlitev šteng. Rabil bi kakšen senzor, da bi te lučke prižigal. Najraje takšnega, ki bi ga skril pod prvo štengo in ko bi človek na štengo stopil, bi luči recimo pol minute svetile... Kakšna ideja, kje te zadeve prodajajo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
senzorje imaš v baubau in merkur trgovinah;) Cene so pa od nekje 8€ naprej, odvisno od model ain trgovine.
Ja lahko nastaviš koliko časa bo svetlo in pri kaki svetlobi šele naj reagira. Če ti oblika ne bo všeč, ga pa razdreš;)

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Najbolje bo da pregledaš E-bay tudi floor touch senzorje boš najdu tam pri nas so bolj tko tko razen ena trgovina v mojih koncih, ki se res spušča v te detajle www.epros.si poglej pri njih mogoče majo kaj pametnega tudi zate, če ne se jih splača vsaj poklicat za kak info.

lp.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bi izkoristil temo. Imam 10 Ledic v stopnicah , ki bi jih rad povezal s senzorjem. Tu nastave težava, saj menda ti senzorji vklapljajo samo <=100W. Ledice so pa skupno 10W.
Želja pa je po čimmanjšem senzorju...kaki predlog?

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Maš tudi 12V senzorje poglej na ebay, obstajajo tudi taki senzorji, ki so prav namenski za led.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Hmmm ... Jaz imama isto ledice na štengah, seveda se prižigajo s stikalom. Ampak če bi se našel sentor, ki bi zamenjal stikalo (torje da paše namesto stikala na isto mesto) ...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Večina firm, ki izdeluje stikalni program (vsaj takih resnih, za slovenske ne vem), ima v programu tudi senzorje, ki se ujemajo z velikostjo stikal, da jih lahko montiraš noter.
Jaz imam npr. od Bticina modulni program, kot je na spodnji sliki.
Velikost modula je 2M, in okvirček okrog. Vezano imam na halogensko razsvetljavo na stopnišču. Modul ima tri položaje, izključeno, avtomatsko in vedno prižgano. Neprecenljivo kadar kaj nosiš v rokah, pa tudi sicer. Ena boljših odločitev (ocvirek) pri prenovi hiše. Edin problem je, ko prideš k nekomu na obisk in preklinjaš, ker se luči ne prižgejo avtomatsko. Najbrž bi se dalo vezat tudi LED luči na ta senzor.

Še slika:
4392437238_b457573513.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
za LED rabiš senzor, ki ima mehanski rele, drugače tudi ugasnjene brlijo

senzorji, ki so mišljeni, kot zamenjava za stikalo (se pravi stikalo ven, senzor noter, na obstoječi dve žici), že v osnovi odpadejo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ah, ugasnjena mi tudi zdaj ena malo brli (v bistvu samo pol ledic notri), zgleda, da je vezava kriva (menjano stikalo, pa je hitro dovolj štroma da tašvoh ledica zagori, če se prav spomnim, so po 0,1W) ...
@alpek: je tole celo modul s senzorjem ali samo leva polovica? Ker moja stikala so 40x20 mm velika ...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

@alpek: je tole celo modul s senzorjem ali samo leva polovica? Ker moja stikala so 40x20 mm velika ...
Senzor je samo leva polovica, desno je pa stikalo za izbiro položaja, kot sem zgoraj napisal. Npr. pometaš stopnice in se ti nonstop ugaša. Takrat daš na položaj 1.

Vendar ne vidim v čem je smisel senzorja za ledice, saj senzor je namenjen temu, da ti gori samo kratek,določen čas. Pri ledicah, ki imajo že v osnovi nižjo porabo, pa je to itak nepomembno. Jaz ima ledice kot talne lučke in jih kar pustimo goreti celo noč. Tistih 6w me pa ja ne bo pobralo. Tukaj na senzor imam pa vezanih 250w halogenske razsvetljave na stopnišču in tle je fajn, da se ti po kaki minuti ugasne.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
mogoče sem bil premalo natančen

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
senzorji, ki so mišljeni, kot zamenjava za stikalo (se pravi stikalo ven, senzor noter, na obstoječi dve žici), že v osnovi odpadejo
potrebujejo breme (luč) z dovolj veliko močjo, sicer sploh ne delujejo (zato odpade kombinacija z LED).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jaz razmišljam bolj v smeri da bi dal led osvetlitev (vgradne na večih mestih) tako da bi se zadeva ob mraku prižgala ter svetila nekaj ur...tako da glavne luči niti ne bi prižigal, če bi stopil na stopnišče...ker teh par watov porabe nima smisla da se jih po pol minute ugasne (ker ima en 'klinčev' tv sprejemnik od kabelskega opreraterja porabo v mirovanju cca. 10 wattov).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
mogoče sem bil premalo natančen

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
potrebujejo breme (luč) z dovolj veliko močjo, sicer sploh ne delujejo (zato odpade kombinacija z LED).

OK, zdaj razumem. Hvala