Sensation slab slignal

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
sam si lastim Sensationa slabega pol leta. Z njim sem, glede na moje potrebe zelo zadovoljen. Imam pa eno težavo. Telefon mi zelo slabo lovi. Če se vozim nekje po podeželju, se nonstop dogajajo luknje v signalu. Sem poskusil tudi s prestavljanjem signala iz 3G na GMS, pa ni nič bolje.

Telefon občutno slabše lovi kot pa telefon, katerega sem uporabljal pred tem (Nokia N70).

Ima še kdo podobne težave?

keak

Zelenc'
20. feb 2012
4
0
1
A imaš morda telefon v silikonskem ovitku? Imel sem podobne težave, ko sem dal telefon iz ovitka signal O.K. ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ga imam in opažam enako težavo. Z mojo prejšnjo nokio sem imel praktično povsod ful signal na 3Gju. Sedaj imam signala dve, včasih 3 črtice, tudi na GSM omrežje mi prešalta. Nisem pa še nikoli ostal brez signala, tko da se ne obremenjujem s tem.
Mobitel omrežje.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Sensation ima kot mnogi drugi novejši telefoni anteno v spodnjem zadnjem delu.. kar je pač očitna kozlarija... pripomore pa veliko k temu, da oviramo signal, ko držimo telefon v roki med pogovorom, saj je antena tako v dlani... pozna se tudi, ko ga držiš pred sabo, če je dlan čez pokrov spodaj, ali pa ga držiš z dvema prstoma...

tako na hitro bi rekel, da ima telefon zaradi tega nekoliko slabši sprejem signala...

iste težave imam z Nokio N8, ki ima prav tako anteno v spodnjem robu...

sem ga želel nositi v silikonskem ovitku, pa je bilo razlike za celo črtico signala, torej silikonski ali kateri drugi ovitek odpade...

ko je pokritost operaterja dobra (uporabljam Mobitel), ni težav, ko je pa pokritost slabša, se pa kar zgodi, da preveč zaniha, in se signal izgubi, občasno tudi prekine pogovor... vendar kot že rečeno, podobno sem opazil na N8 in pa na enostavnem Samsungu C3530...

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
morda je res težava v silikonskem ovitku, ki ga uporabljam.

bom danes za test poskusil, ko se peljel domov ga dati ven iz ovitka, da vidim razliko...

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
ja, res je težava v silikonskem ovitku. na celi poti domov mi je tokrat samo enkrat prekinilo zvezo, tam kjer tudi s starim telefonim ni šlo....