Sendviči v kavarnicah

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Ni nobenih omejitev ala higijenski minimum usposobljeno osebje ipd?
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Higijenski minimum bi itak mogli met, saj delajo v stiku z živili.
 

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ni nujno, če so sendviči zapakirani in se jih samo pogreje v mikrovalovki, potem po moje ne. Ker potem ni neposrednega stika s hrano (sendvič je pač zapakiran). Pogoj pa je, da vrečka ni predrta/počena...
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kaj pa odprta pijača ki jo naliva?

Pa ne me za jezik držat, samo pri nas smo morali imeti narejen higienski minimum za skladiščnike, kateri so premetaval čokolado v kartonih.
 

B81

22. jul 2007
37.709
10.975
113
Citat:
Uporabnik janika pravi:
Kaj mora imet bar, da lahko prodaja tople sendviče (toaste)?

Inšpektor rekel, da če kakorkoli ti pripraviš hrano, je vse po vrsti, pregledi, haccp, ustreznost, bla bla....če pa jo le naprej prodaš, pa ne.
Za tople sendviče je dobra ideja. Na žalost pa mislim, da to pomeni stik z živili in za sabo potegne vse, ker si ti sendvič odprl/pripravil in je sranje. Praviš, da bo makec sendviče mel?
grin1.gif
 

B81

22. jul 2007
37.709
10.975
113
Če ga razpakiraš in pogreješ, ga pripraviš, ne le prodaš. On pa sprašuje za tople sendviče.
 

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Kolegica je pričela v lokalu, kjer imajo te sendviče, a jih dodatno tudi grejejo. So v plastični folijo, ona pa jih vzame ven in na toasterju pogreje,
nima pa nobenega usposabljanja za sabo, pač preko študentske napotnice,...
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Po moje, če pogreje v foliji in tako da naprej ne bi smelo biti težav. Če ne bodo pa težave, ko bo inšpekcija prišla.
 

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
ne pogreje v foliji, vzame s folije s tistimi prijemalkami pa da na toaster in nato na krožniček,...
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik janika pravi:
ne pogreje v foliji, vzame s folije s tistimi prijemalkami pa da na toaster in nato na krožniček,...
Po moje bo drago, ko pride inšpekcija.
tongue-1.gif
 

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Khm, poznam en kafič, kjer so delali tudi tako (oz. toaste so sami sestavljali in pogreli) .. pa ne delajo več (ker so imeli obisk inšpekcije).
 

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Khm, poznam en kafič, kjer so delali tudi tako (oz. toaste so sami sestavljali in pogreli) .. pa ne delajo več (ker so imeli obisk inšpekcije).

Ker so sami sestavljali in pogreli... samo pogreješ pa glede na razširjenost očitno lahko
wink-1.gif
.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ma ja, to bi blo treba vse zapret. Kokr prime v roki mora met higienski minimum in zdravniški pregled.

Pol pa gre kelnarca v sekret papir menat pa lulo otrest, pa nazaj za šank toaste pečt. Pa recimo, da to še ni najhujš, kolk svinjarije se šele z denarjem prenaša. Pa v glavnem o tem ne vejo nič ipd.
 

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
A kelnarca s higijenskim minimumom in zdravstvenim pregledom pa ni sposbna tega naret? Torej wc itd?
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ah še kako je sposobna, je pa poučena o tem kaj ne sme in je tako tudi odgovorna. Sicer je to slaba tolažba če fašeš kakšno salmonelo ali ipak vendarle bi načeloma mogla biti vsaj zavest in ravnanje boljše v tem primeru.