Sem pred nakupom kamere lahko kdo svetuje

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Rabim za domačo uporabo, zelo rabi bi mel lepo sliko na 107 cm LCD-ju tak, da bi bilo najbrž dobro da je HD

Rabim predvsem za posneti kake dogodke (krst, poroke, prvi koraki) Slika mora bit kul pa kamera bi naj bila MAC OSX kompatible.

Zdej pa kaj dobiš največ za denar imam našparano 400 EURO.

Katera firma in kateri model ponuja največ za denar.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
pri HD-ju se ta trenutek postavlja vprašanje na kaj boš posnel nasneti material?...ter seveda na kaj ga boš predvajal?

pa vstop v HD svet se začne pri 800 EUR...načeloma pa od 1.000 EUR dalje.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
EVO pa sem le ubodu JVC-HD10 FULL HD 1080 HDD 40GB, za moje potrebe prima stvarca slika super cena 450EURO pri nas v domžalah je bila na zalogi v austriji je 397 z dostavo bi bila 405 sam jo niso mel na zalogi bi bilo treba čakat 2 tedna no way.

Kamerca ima vse možne priklope od HDMI naprej. Podpira tudi micro SD-HC kartice. Zvok je stereo.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
še enkrat isto vprašanje
smile-1.gif

na kaj boš snemal posneti material?

torej ko bo disk poln, ti pa bi rad snemal..boš naredil kaj?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Da se še jaz malo priključim.
Že eno leto kupujem kamero, ko pa se začnem odločat med kasetami, DVD, diski, spominskimi karticami me pa vse mine, ker en hvali to en drugo.
Gled praktičnosti mi je najbolj blizu tista s spominskimi karticami, ko je polna porineš not novo in snemaš naprej, tako kot pri fotoaparatu le da bi bila slika lahko malo boljša. Doma preložiš na disk ali pa zapečeš na DVD. Ali so pri takih kamerah še kakšne omejitve za katere ne vem
confused-1.gif
.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Nekaj sem slišal, da naj bi sliko zajemal v nekem zelo kompresiranem formatu in drugačni tehniki zapisa ter naj bi bile težave, če video kasneje kaj obdeluješ. Fotoaparat mi snema v AVI in ni kasneje nobenih težav.
Ali ima kdo kakšne praktične izkušnje glede tega?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Ne misli da AVI ni kompresiran... brez kompresije je edino mini DV, kar pomeni ~20 GB na uro - seveda ne pri HD.

Imam Full-HD (1920x1080@60. Zaenkrat še nisem imel potrebe po več, res pa da ravno porok in podobnega ne snemam. Format v katerem snema pa je H.264 (torej MP4).

Slaba svetloba ni problem, večji problem so hitri premiki - recimo da (pre)hitro obračam kamero, vmes pa nekdo maha z rokami. V tem primeru malo zakocka, ampak v primerjavi težavami, ki sem jih imel z mojo prejšnjo kamero, to z lahkoto spregledam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Nekaj sem slišal, da naj bi sliko zajemal v nekem zelo kompresiranem formatu in drugačni tehniki zapisa ter naj bi bile težave, če video kasneje kaj obdeluješ. Fotoaparat mi snema v AVI in ni kasneje nobenih težav.
Ali ima kdo kakšne praktične izkušnje glede tega?

No tole tudi mene zanima, ker meni so "mojstri" odsvetovali kamere z hdd in karicami.... ker so baje problemi pri kasnejši obdelavi

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Vstavim 16GB micro SD kartico in nadaljujem ja ina kaj ko bo pa še ta polna pa bom vstavil naslednjo skratka gre na oboje in na HDD in na Kartico. Drugače pa se dobi še pekač ko lahko s kamere direktno na bluray snemaš pa je kamerca res zakon ni čudno da so jo razgrabli.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Večina ima h.264, včasih kakšna tudi divx.

Ni problem obdeloval, treba met dober program (ne kakega levega, ki ga včasih priložijo) in hiter komp, da ne traja obdelava tri dni.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
SLika je res kull danes sem malega snemal pa je delal full gibov ma se ne vidi nobenih kockic ampak lep smooth shot.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Aja pa še za one, ki imajo MAC-a dela P&P B.P. sam priklopiš pa že grabaš dol, ne pa oni sony shit ko sem se dva dni znjim hecal iskal gonilnike ipd.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
SLika je res kull danes sem malega snemal pa je delal full gibov ma se ne vidi nobenih kockic ampak lep smooth shot.

Pozna se, če premikaš kamero. Takrat se spreminja cela slika in ker codec dela tako, da zapisuje razlike med slikami, mu zmanjka bandwidtha.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
MiniDV - ena ura je 13-14 gb cirka ja
smile-1.gif

Sicer je pa za obdelavo videa za moje pojme še vedno najbolj miniDV
smile-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

sam imam tudi HDD kamero in sicer Sony HDR-SR5 s 40GB diska. Snemam v visoki ločljivost (pač najjače kar je možno) in potem vsebine pretočim na disk - to je kar se shanjevanja tiče. Imam 500GB disk namenjen samo temu, pa mi ga še zdaleč ni uspelo napolniti - je pa res, da ne smemam kr neki, ker tega potem nihče ne gleda, v ključno z menoj
smile-1.gif

KAr se pa obdelave tiče, je pa ta AVCHD format sila zajebano obdelvat - beri drugače, rabiš mašino močno ko bik, ki je pa ne premorem. Torej, vse te posneteke prekonvertiram s pomočjo Sonyevega software-a v MPEG2 format in ven dobim .mpg, ki pa je že lažje obdelovati. Na kvaliteti se pa tudi ne izgubi nevem koliko - klele sem en filmček skupaj spravil, pa presodite sami, če je zadostna kvaliteteta za amaterske gledalce
smile-1.gif

http://www.vimeo.com/3482176