Sekta happy happy!

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.067
113
145 km SZ od Opatije
Uh, včeraj je bila v oddaji Preverjeno cela ura na to temo.
Ne morem si mislit, kaj špila v glavah ljudi, da so tako nerazumski (ali pač pohlepni), da dajo več 10k€ neznancu na podlagi ogbljub. Pa to še ni najhuje, za to so dvigovali kredite, ki jih zdaj odplačujejo, da Ignjatović lahko fino živi v (?) Dominikani?

Drugo, kar pa je, dejali so, da ga ne morejo izsledit. Pa ne me hecat, no, pošlješ dol ene par "albancev", tole lahko zrihtajo v parih dneh ... glavo Ignjatovića pa pošljejo na Policijsko upravo LJ.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in Matey

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Ljudje ki vlagajo v sekte so za oddelek psihiatrije. Mogoče so sedaj bolj veseli, ko so brez denarja.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo razsodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je aprila lani svetovalko za osebni in poslovni razvoj Martino Veseljko zaradi goljufije obsodilo na tri leta in tri mesece zapora. Veseljkova, ki je povezana s sekto hepi hepi, je trdila, da ni nameravala goljufati, a ji pritožbeni senat ni verjel. Sodišče je lani razsodilo še, da mora ogoljufanima tečajnicama povrniti dobrih 167.000 evrov.

Obtožena se je zagovarjala, da tečajnicama ni lagala; bila je prepričana, da bodo obljube izpolnjene. Za "švicarski posel" ji je povedal tako imenovani mojster oziroma duhovni vodja skupine, nekdanji namiznoteniški igralec Saša Ignjatović, ki mu je verjela in denar tudi predala. Šele v priporu je dojela, da jo je Ignjatović, ki zdaj že nekaj let živi v Dominikanski republiki, zmanipuliral, da so jo on in njegov ožji krog zavedli, izkoristili in zlorabili.

Ignjatović, ki je bil zaslišan prek videokonferenčne povezave, je pričal, da je "švicarski posel" res obstajal, a ga potem niso realizirali, kar pa da je Veseljkova dobro vedela, in to še preden je od tečajnic vzela denar. Povedal je tudi, da mu je dala del tega denarja, ko je sam vračal upnikom. Sicer pa je dokazni postopek pokazal, da je šel del za povračilo dolgov obtoženke, nekaj pa za obroke za avto in sodelovanje v televizijskih oddajah Klepet ob kavi.