Sedežna za vsakodnevno spanje

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
...se išče. Harvey Norman ima kar nekaj hudih, predvsem kotne z izvlečno posteljo so mi všeč. V Lesnini nisem nič našel zase. V Ikei sem eno posteljo izvlekel nakar se je podrla in ni šla več nazaj
smile-1.gif

Klik-klak kavči so mi nekako cheap
smile-1.gif
(ampak možno da so za spanje boljši)

Za vsakodnevno spanje naj bojo vzmeti ali pena?

Prijatelj mi je priporočil Pohištvo Žakelj , recimo kotna Napoli ali pa Rica...

napoli.jpg

No predvesem me zanimajo izkušnje spečih na teh stvareh
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
najcenejsi jogi na tleh je boljsi od teh variant. mene zal ni nic prepricalo.
frown-1.gif
postelja je postelja. tole je dobro za enkrat, dvakrat prespat, sicer dam raje 8mm armafleks na tla in spim tam.

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
najcenejsi jogi na tleh je boljsi od teh variant. mene zal ni nic prepricalo.
frown-1.gif
postelja je postelja. tole je dobro za enkrat, dvakrat prespat, sicer dam raje 8mm armafleks na tla in spim tam.

word
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sicer še nisem spal gor, mislim pa, da bi me motil rob med sediščem in ležiščem. Za to rešit ima pa dormeo neko tanko peno.
Druga stvar, ki mi ni všeč pri tem je pa to, da je potrebno vsak dan pospravljat pa zlagat ležišče. ampak ok, predvidevam, da si se sprijaznil s tem.
sorry, če sem šel preveč off

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ta tanka pena od Dormea ni vredna pol k....
jezen.gif

Če nimaš nobene možnosti za posteljo in je kavč edina rešitev, ti priporočam, da izbereš kavč, ki bo čim manjkrat "prepognjen". Se pravi, da bo malo udrtin. Taki kavči so ponavadi navadni - niso kotni.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja, prostora je malo, v nekakšen kompromis bo treba iti.

Se pravi pozitivnih izušenj praktično ni.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
317
22
18
Klik kavč (ki ima spodaj narezane deščice iz "šperplate" in ležišče iz pene) je bil zame (in mojo drago) v študentskih časih čist kul in udobna zadeva. Vseskozi sva imela na njem kr rjuho oz. prevleko, zvečer si ga pač raztegnil, vzel iz omare dekco in veselo zaspal. Po dveh letih je bila zadeva že malenkost "zjahana", saj so se spodaj deske že rahlo zažrle v peno, sam mehanizem in spanje pa je bilo še vedno b.p.
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja to mi je jasno da ni za vekomaj, saj naj bi tudi jogije na normalnih posteljah menjali na x let...

Vsaj ena pozitivna izkušnja
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No sem šel v salon Žakelj v BTCju in si tole Rico ogledal..meni se zdi super
zmaga.gif

Že če tele povštre dol zložiš je prostor za enega za spat komot. Vzmetenje ze na poskus zelo kvalitetno napram podobnim iz HarveyNormana. Barvo in material lahko izbiraš po želji.. Pa fin predal pod počivalnikom...

Verjetno bom kar to vzel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Midva začasno spiva na zofi... ker jo ne podirava vsak dan imava skozi razpotegnjeno. Da pa en leživa v tisti luknji, sem čez vrgel 5 cm peno in jo dal v prevleko od kovtra.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Razgoršek je dražji od Toma. Vsaj za take sestave kot sva midva gledala. Na koncu vzela Tomovo sedežno in to preko Mercatorja, ko so imeli trojne pike. Za isti sestav bi pri Tomu odštela 1830 €, pri Mercatorju pa sva, ko sva odštela pike do sedežne prišla za 1650 €.

Tako pa izgleda. Imava jo 4 dni in za enkrat je super. Povštri niso prišiti in jih lahko daš proč, tako da se zelo komot spi. Že preverjeno.
grin1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Isti problem sem imel.
Šel se okoli in v štecunah ni nič pametnega. Sploh pri mojih 100+ kilah. Vse te sedežne, ki se raztegnejo v posteljo se udrejo pod mojo teži in čez čas ratajo samo kalupi.
Tako sem v BTCju v hali pod Emporijem naše eno, ki ima širši sedalni del in blazine, ki se odstranijo.
To idejo sem nesel do enega tapetnika, ki je naredil sedežno že za starše in je narejena kot se šika. Malo sva še dodelala zadevo, da so mere primerne za mojo velikost (2 metra) in težo. Cena je proti uni iz BTCja dosti nižja. Je pa res, da je to za prespati za eno osebo (širina postelje in sedalnega dela je 90 cm) in ni zakonska postelja.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ni mi jasno, kako na takih sedežnah sploh sedite več cajta skup? Aja, važn da je moderno :p

Ne bi si mislil ... v MB v Qlandiji je pred WC-ji en (no, dva sta) na pogled naravnost grozno neudoben trosed. Ko se pa vsedeš, se pa vse predstave zamenjajo. Zgleda v to karantankino formo - globoko sedišče in nizki naslanjači.
Nazadnje sem v Ikei sem tako sprobaval kavče, medtem ko so drugi buljili vame. Zanimivo, da noben ne proba, preden kupi, ampak samo tipa, kakšna je "kvaliteta materiala", štajerce na daleč slišiš "ja, tota je pune granate vrei". Kako veš? Saj še nisi sedel na njej.
wink-1.gif

Za moje pojme je vse v geometriji. Res je, da jo je enostavno zluftat in maš na koncu tapecirano okrasno pohištvo, ampak ene so dejansko fajn za sedet.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.381
171
63
Probaj pogledat še v Lido ali nekaj v Dragomerju/Sinja Gorica (čisto ob cesti).

Imajo tudi kar nekaj zanimivih stvari.