Seat Leon MK2 - problem z odklepom zadnjih vrat

birca

Pripravnik
26. okt 2007
420
18
18
Pozdravljeni!

Imam problemček z odklepanjem zadnjih vrat na seat leonu 2007. Najprej se je pojavil na zadnjih levih vratih. Sliši se malce čuden zvok motorčka, ampak teh vrat ne odklene. Če jih odklenem z ročko z notranje strani, se vrata odklenejo. Če jih nato zaklenem z daljinčkom in ponovno odklenem, pa jih normalno odprem iz zunanje strani. Če to ponavljam vrata normalno delajo. Po parih uricah pa spet ne.
Po par mesecih se mi je identična stvar pojavila še na zadnjih desnih vratih.

VCDS mi pokaže le tole napako:
1 Fault Found:
00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
012 - Electrical Fault in Circuit

Je imel kdo od vas kakšen podoben primer?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
mENI SE JE LANI TA ZADEVA POJAVILA na Passatu (2002) - pozimi. Pa je je.balo kak mesec potem pa dalo mir. Tako da se s tem več nisem ukvarjal. Sem pa jaz, ko se je topojavilo vsake toliko potelovadil ravno z notranjo kljuko da sem odpiral (odklepal) in nazaj zaklepal.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
420
18
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
mENI SE JE LANI TA ZADEVA POJAVILA na Passatu (2002) - pozimi. Pa je je.balo kak mesec potem pa dalo mir. Tako da se s tem več nisem ukvarjal. Sem pa jaz, ko se je topojavilo vsake toliko potelovadil ravno z notranjo kljuko da sem odpiral (odklepal) in nazaj zaklepal.

Hehe, to foro sem opazil po forumih, da stiskajo obe kljukici hkrati in butajo vrata, ampak pri meni ne funkcionira
confused-1.gif
.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Hmm.... sam sem mel tako zadevo na cliotu..... Sam pri meni se je zaklenil, odklenil pa ne
smile-1.gif

Probaj dobit ven motorček centralnega zaklepanja (pazi pri odstranjevanju tapete, da je ne poškoduješ), pa ga malo našpricaj z WD40. Ne škodi pa nič, če pogledaš, ali so žičke, ki pridejo po vratih do motorčka cele in če dobro "ležijo" v plastičnem konektorju, ki se ga priključi na motorček.

Upam, da ti je kaj v pomoč.

LP