SE Xperia Arc S proti Galaxy S II

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
A je že kdo primerjal tadva aparata?
Glede na dimenzij sta si skoraj enaka, OS imata isti, ....

A ima kateri od njiju kakšno full prednost, slabost pred drugim?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Vmesnik imajo SE svojega..... nevem meni se ne dopade...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.503
7.012
113
Na papirju vsekakor Samsung, ostalo je pa osebna preferenca. Jaz imam Arca (brez S), ker je bilo to to, kar sem hotela in me nič drugega ni ganilo. Dela normalno hitro (nič počasneje od Galaxyja ne glede na enojedrni procesor pa manj RAMa pa ne vem kaj še vse), za pogledati je pa itak pred vsemi iPhone lookaliki - spet čisto osebna preferenca. Imela sem pa pred nakupom možnost sprobati oba.

Z nobenim pa ne boš razočaran... ali pa bi bil z vsemi...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Arc je na slikah lepa, v zivo malo manj. Velika kot deska, glanz crna plastika - fingerprint reader, deluje precej ceneno. Skoda.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
KLIK

Tukaj imaš primerjavo med obema telefonoma...
Glede na specifikacije je SGSII dosti pred ArcS-om, je pa (vsaj zame) oblikovno dosti zadaj
wink-1.gif

Imam Arc S in mi je super zadeva
zmaga.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Sej tudi Samsung deluje nekako tako, kot bi s seboj nosil vsaj 107 plazmo...
smile-1.gif

Kaj pa recimo kvaliteta fotiča, ali pa kako se obneseta v snemanju videa?

Ali se kje pozna tista razlika med dual core in navadnim...

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
evo mel sm leto pa pol n900, galaxy sII mam zdele 3tedne najvecji minusi SII

-najbol me moti ko sm v kaki kleti pa ko kličem ko se mi javi preklopi signal iz 3g v 2g al ka pa ful pokne v slusalki...
-druga najvecja napaka da si ne mors sam prek kiesa nalozit 2.3.4 androida ampak z nekim zakompliciranim postopkom
da ni vidno da si sam kej posegu v software zato je treba nest na servis da ti nardijo "legal" da ni pol problemov
-zmrzuje
-aplikacije se zapirajo
-se je tud ze ugasnu
-se segreva okol fotoaprata prav nenormlano če je "obremenjen" napr. downlovdam 5aplikacij dol z marketa pa je ze vroc
-baterija drži jebeštrga kej

pravijo da naj bi z 2.3.4 blo bols nesem nasledn tedn da mi dajo gor pa bomo vidli a je res

+svetovn enkran,display,whatever,tuchscreen res ful dober
+android je ql
+ful aplikacij

sonyericsson pa nevem mel sm p910,p990,z1010 pa je blo vedno tk da jih je blo treba na par mescov resetirat :D k je bil poln pa je zacel štrajkat

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
evo mel sm leto pa pol n900, galaxy sII mam zdele 3tedne najvecji minusi SII

-najbol me moti ko sm v kaki kleti pa ko kličem ko se mi javi preklopi signal iz 3g v 2g al ka pa ful pokne v slusalki...
-druga najvecja napaka da si ne mors sam prek kiesa nalozit 2.3.4 androida ampak z nekim zakompliciranim postopkom
da ni vidno da si sam kej posegu v software zato je treba nest na servis da ti nardijo "legal" da ni pol problemov
-zmrzuje
-aplikacije se zapirajo
-se je tud ze ugasnu
-se segreva okol fotoaprata prav nenormlano če je "obremenjen" napr. downlovdam 5aplikacij dol z marketa pa je ze vroc
-baterija drži jebeštrga kej

pravijo da naj bi z 2.3.4 blo bols nesem nasledn tedn da mi dajo gor pa bomo vidli a je res

+svetovn enkran,display,whatever,tuchscreen res ful dober
+android je ql
+ful aplikacij

sonyericsson pa nevem mel sm p910,p990,z1010 pa je blo vedno tk da jih je blo treba na par mescov resetirat :D k je bil poln pa je zacel štrajkat

A ni za SGS2 zuni že 2.3.5, če ne celo 2.3.6??
confused-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

A ni za SGS2 zuni že 2.3.5, če ne celo 2.3.6??
confused-1.gif

Mislim da sta ta dva updata samo za tuje modele, ki so imeli težave s google wallet.

Drugače sem pa mi je telefon prejšnji teden ponudil update na 2.3.4. Najboljše seveda to, da za update telefon sploh ne rabi vidit računalnika. V nastavitvah klikneš check for updates, če si na wifiju se update v nekaj minutah downloada, telefon se resetira in se naloži nova verzija, 10 minut in brez priklopa telefona na računalnik pa že delaš s novejšo verzijo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Sej tudi Samsung deluje nekako tako, kot bi s seboj nosil vsaj 107 plazmo...
smile-1.gif

Kaj pa recimo kvaliteta fotiča, ali pa kako se obneseta v snemanju videa?

Ali se kje pozna tista razlika med dual core in navadnim...

Hm, s foticom sem bil precej razocaran, glede na to, kako so ga opevali in mi je celo Xperia Active delala lepse, ostrejse, cistejse slike.

dual core vs. single core. Hja, pozna se pri zahtevnih aplikacijah, ce pa samo saras po imeniku, delas fotke, smse, pa se ne opazi neke bistvene razlike.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Kaj pa Ars S v primerjavi s HTC sensation?

Predvidevam, da htc v prednosti? Osebno mi je zlo všeč htc sense...ima SE podobno štorasto kot samsung?