še kar trese....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V glavnem, štorija je nekak takšna... Pred časom je bil kupljen nov set 16 alu felg z novimi gumami. V tem času je bil avto že 4x (??!!) na optiki, kjer so mi vedno zatrdili, da naj bi bilo sedaj vse ok ( vmes so jamBrali, da so imeli težavo s centrirko...), ampak glej ga zlomka, še kar trese. Začne pri 70kmh do....verjetno do konca kolikor avto gre. Je pa včasih tresenje močnjejše.
Res da gre jutri oz pojutrišnjem avto na "jamo", da se pogleda podvozje, ampak vprašat za ideje ni nikoli prepozno. Kaj pravte?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Meni je malo treslo skor 1000km, dokler se gume niso unesle
smile-1.gif
Sicer ne tolk, da bi volan konkretno vibriral, je blo pa vseeno kar obcutno, sploh na AC.

Katere gume si dal gor?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Katera platišča?

Katere pnevmatike?

Lahko da je problem v kakih replikah feltn oz. slabih gumah, da imajo bulo...?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Felge so MOMO Strike S 4x100 ( avto ima 4x98 ).
Gume so Bridgestone Turanza 205 55 16, 3x Made in France ( praktično enak DOT), 1x Made in ( nisem ziher ( par tednov starejši DOT od onih Made in France)).
3x so centrirali cel set, nazadnje so še zamenjali centrirne obročke. Kot rečeno, enak rezultat.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Težko reči...50% gume 50% platišča...lahko so samo slabo scentrirana. Koliko uteži je na platiščih?

Imaš doma zimske gume da probaš zamenjati?

Sam sumim platišča...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Uteži je kar nekaj..ne vem pa točno v gramih. Čudi me, da so praktično vsakič jih dali drugam, tako da so felge po notranji strani že vse umazane od teh uteži. Vidi se lepilo.
Meni se zdi že kar malo smešno, upam, da je nekaj narobe s podvozjem (sarkazem). V primeru, da mi mehanik potrdi, da je podvozje dobro in da je za mojo zgodbo vedno en krivec, torej nesposobnost pobov v trgovini, kjer sem jih kupil, se bomo začeli drugače pogovarjati.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Stvar je v tem:

Vsakič so uteži na drugem mestu to je normalno, čudno da nobeden ne spuca tega..jah koliko para toliko muzike
smile-1.gif

Če pred menjavo ni treslo potem vsekakor je edino vzrok platišča ali pnevmatike.

Žal pa tudi momo platišča niso več kar so bila odkar se delajo v prc republik...

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Gume so Bridgestone Turanza 205 55 16, 3x Made in France ( praktično enak DOT), 1x Made in ( nisem ziher ( par tednov starejši DOT od onih Made in France)).
3x so centrirali cel set, nazadnje so še zamenjali centrirne obročke. Kot rečeno, enak rezultat.
Te gume imam tudi jaz in še celo isto dimenzijo in z njimi nimam nobenih problemov, tresle niso niti ko so bile nove, razen da nimajo kakšne napake.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO

Da ni problem nekje tu? 2 mm je malo se pa mogoče ravno toliko pozna pri vožnji ...

zanima me kako si to sploh uspel montirat na avto.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Da ni problem nekje tu? 2 mm je malo se pa mogoče ravno toliko pozna pri vožnji ...

zanima me kako si to sploh uspel montirat na avto.

Set je bil kupljen pri zelo znanem prodajalcu te opreme in montaža je v ponudbi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
..., ki pa, če niso simetrično vijačeni, verjetno lahko povzročijo tresenje, ali se motim?

Na to sem tudi jaz pomislil, vendar bi bil na tem mestu zelo vesel, če bi se kdo javil, ki ima s tem kaj več izkušenj.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Načeloma se zadevo ponavadi rešuje na ta način in tukaj naj ne bi bilo problemov. Vsekakor se lahko zgodi, pa vseeno preden

pelješ pregledati podvozje poizkusi zamenjati z drugimi platišči ter pnevmatikami če imaš možnost.

Imam pa nekoliko drugačno vprašanje:

Zakaj nisi kupil takoj 4x98 razmaka? Verjetno zato ker proizvajalec ne dela v tem razmaku in potem je lažje prodati ter stranko

prepričati o uporabi pomičnih vijakov...itd..predvidevam? Zakaj ljudje ne kupujte tisto kar je predpisano za ta tip vozila?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kupil nisem 4x98 razmaka, ker se teh felg menda ne da dobiti. Prodajalec mi je zatrdil, da lahko naredimo posel z drugimi vijaki in na to se izklicujem in se bom izkliceval v primeru reklamacije. Zato pa je on tam.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
4x 98 platišča je katastrofalno težko dobit, sploh pa kake pametne modele. Večji proizvajalci ta razmak večinoma ignorirajo. Ne vem zakaj se Italijani še vedno oklepajo tega butastega razmika.

Sam sem imel na Fiatu (Stilo) 17", 4x100 platišča s pomičnimi vijaki, pa ni bilo nikoli niti najmanjšega problema. Platišča so bila neka X poceni firma, kupljena nova, za par 100 €. Vse skupaj je bilo brezhibno tudi po treh sezonah, potem pa je šel avto s platišči vred od hiše.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Mogoče pa imajo tisti obročki plastični na sredini feltne luft...meni je ravno zaradi tega treslo....pa sem jih dal naredit točno za feltno in pesto...in zdaj je ok.

Je pa lahko finta tudi v vijakih..se enega (prvega) preveč stisne in potem zamakne feltno čeprav je obroček....vem da sem kolegu montiral glih na stilota s takimi vijaki in smo na roke privili vsakega po malo da so bili praktično vsi hkrati stisnjeni.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
trese skoraj stoposto zaradi centrirnih obročkov,..poceni felge nimajo veze s tem ker ko so nove so vse ravne