Se je že začelo... davki...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
No, naša vsem prijazna državica se je spravila vzet nekaj več še tistim, k mogoče res životarijo. In to ne malo.

Min. prispevki za s.p. se bodo zvišali za 50€/mesec. To na letni ravni pomeni 600€, kar je pa ena plača.

ccc... pa tok govorijo kok je najhuje mimo itn...
frown-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma ja... pa to je kar visoko povišanje!! to ni kr tko... pišuka, bojo mogl še obrtniki it na cesto, al kako???

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja, marsikater komaj spravi skupaj prispevke in stroške. Namesto pomoči ti da država klofuto.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.667
224
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobr, da nisem 2 meseca nazaj s.p.-ja odprl ...
uf-1.gif
obup, kaj se to dogaja ... najraje bi se z nekom, ki rabi denar na računu, pa ga ima dovolj v žepu, zmenil, da izdaja račun, on dobi denar, kar ma v žepu, pa lepo meni na roke. peesde nemarne ...

pranjedenarja.press vs. hebenidavki.press

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Pri retoriki naših moronov od politikov v zadnjih tednih je bilo to za pričakovat.

Blondi butl & co kadar sem jih ujel po tv so vedno jamrali kakšna krivica je, da podjetniki (sp. ali doo) plačujejo toliko manj prispevkov od ostalih zaposlenih. Kar je sicer res. Ampak verjetno nihče ni pričakoval, da se bo država stvari lotila na pravem koncu.

Če te prime srat, greš na wc. Ne pa na kilo črne čokolade ali na tablete za zapiranje
stupid-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
blizu je meja. prispevkov manj. delo lahko zakonito opravljaš tukaj. pred dvojno obdavčitvijo ščiti mednarodna pogodba o preprečevanju dvojnega obdavčevanja.
sem pravkar v fazi izdelavi natančnega izračuna.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
jest sem izračunal že pred cajtom, je bila osnovnošolska matematika čisto dovolj

če želiš biti pošten pazi na status rezidenta.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Karkoli že narediš slabše ne more biti. Ker ne poznam opcije, da od 6k dobiš 2,7k. Razen zaposlitve v Sloveniji
stupid-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
in kak to gre? registriraš podjetje v tujini? pa svoje prebivališče tudi?
je že kje kaka debata na ta račun?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Možnosti je veliko, odvisne so od želja, potreb in fleksibilnosti posameznika. Ni nepomembna niti dejavnost, ki jo špilaš in seveda kako močna je želja po spremembah.

Verjetno je najlažji način s.p., potem doo. (izplačevanje preko kapitalskih dobičkov), lahko doo v tujini (najbolje eu), lahko tudi v kakšni "davčni oazi" (moraš pazit, katere so na črni listi)... vse to lahko kombiniraš s spremembo rezidentstva, kar urejaš na DURSu in kjer tega niso ravno veseli. Ali pa si enostavno najdeš službo in se preseliš v tujino. Ali pa... sto ljudi, sto čudi.

Debato lahko odpreš sam, obstaja podforum za tovrstne stvari. Napiši kaj imaš, kaj želiš, o čem razmišljaš... in boš sigurno dobil kakšno idejo. Upajmo, da tudi uporabno
smile-1.gif

Jaz se obvežem, da ti podam svoje mnenje.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Še 1 razlog zakaj se splača fušat...
smile-1.gif

Narobe... Fušanje je eden izmed razlogov, da prihaja do takih stvari...
smirk-1.gif

ne... glih obratno je

če bi folk obdavčili na čisto drugačen način in jim vso plačo pustili pri miru.... povej, kdo bi še na črno delal? noben... ker se nebi splačalo